Venezolaanse president Maduro beveelt banken cryptocurrency Petro te adopteren

//Venezolaanse president Maduro beveelt banken cryptocurrency Petro te adopteren

Venezolaanse president Maduro beveelt banken cryptocurrency Petro te adopteren

Nicolas Maduro, president van Venezuela, heeft alle banken in het land bevolen om de cryptocurrency Petro aan te nemen als een officiële rekeneenheid.

Volgens de Sudeban, de Venezolaanse bancaire regelgever, moeten alle financiële instellingen ervoor zorgen dat alle financiële informatie nu ook de Petro vermeldt naast de bolivar, de fiat-valuta van Venezuela.

Sudeban instruye a la banca adoptar el “Petro” como unidad de cuenta #AhorroEnOro @NicolasMaduro @minecofinanzas @SimonZerpaD (2) pic.twitter.com/rqbrHrJPL5

— SudebanInforma (@SudebanInforma) August 27, 2018

President Maduro probeert de extreem slechte economische toestanden in Venezuela te verzachten. Het land kampt al meer dan vijf jaar met een recessie. Intussen zijn er naar schatting meer dan 2 miljoen mensen het land ontvlucht en is de nationale munt, de bolivar, met 95% gedevalueerd. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de jaarlijkse inflatie de een miljoen procent bereiken tegen het einde van dit jaar.

Vorige week meldde Crypto Insiders nog dat president Maduro een nieuwe munt heeft ingevoerd: de Bolivar Soberano, oftewel de soevereine bolivar. Deze munt is gekoppeld aan de Petromoneda, of Petro; een omstreden cryptocurrency die wordt gesteund door de olie- en mineraal-reserves van het land. De centrale bank van Venezuela heeft een Android-app aangekondigd waarmee Venezolanen hun bolivar in Petro kunnen omzetten.

Toch lijken Venezolanen een andere digitale munt te kiezen. Een aantal dagen geleden verscheen het nieuws dat de waarde van de cryptocurrency Dash met 20% gestegen is nadat veel Venezolanen in deze cryptocurrency hadden geïnvesteerd.

Bron Crypto Insiders

By |2018-09-01T11:39:23+00:00september 1st, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie