VeChain Global Technology heeft een aanvraag ingediend voor een patent bij het Amerikaanse federale agentschap Patent and Trademark Office (USPTO). Ingediend op 22 april 2021 is een aanvraag voor apparaten, blockchain nodes en een systeem voor koolstofregistratie en -handel volgens het document gepubliceerd door het agentschap.

Het patent is toegeschreven aan Jianliang Gu, Xinli Tian, en Ziheng Zhou, VeChain’s Chief Technical Officer (CTO). Het document beschrijft de methode om gegevens te verkrijgen met betrekking tot koolstofgedrag op verschillende objecten en deze gegevens vervolgens om te zetten in overeenkomstige koolstofgegevens. Later zal de informatie worden opgeslagen in een blockchain-gebaseerd platform om vervolgens te worden verhandeld als een transactie.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Bijvoorbeeld, een elektrisch voertuig met een unieke ID zou gegevens kunnen verstrekken over de hoeveelheid verbruikte elektrische energie. Deze gegevens kunnen worden vergeleken met die van een voertuig met verbrandingsmotor om een “baseline koolstofuitstoot” te bepalen. Met een smart contract dat draait op het blockchain platform, kan de eigenaar van het voertuig worden gestimuleerd om zijn basis uitstoot onder het gemiddelde te houden om een krediet te ontvangen dat gekoppeld is aan zijn ID.

De koolstofemissiewaarde wordt geschreven als een gehashte waarde door het uitvoeren van een Hash-bewerking. De hash zal worden overgebracht naar de blockchain en veilig worden opgeslagen, zoals het document beschrijft, maar met toevoeging van het volgende:

de gebruiksgegevens worden verzameld door een IoT-sensor die operabel aan het elektrische voertuig is gekoppeld en via een computerapparaat dat zich in het elektrische voertuig bevindt, naar de blockchain node wordt verzonden.

VeChain’s plan om de koolstofuitstoot te verminderen

In het document dat aan het USPTO werd voorgelegd, wordt beweerd dat broeikasgassen de belangrijkste oorzaak zijn van de opwarming van de aarde. Daarom heeft VeChain Global Technology deze methode bedacht om “koolstofuitstoot technologie” te implementeren.

Het mechanisme zal ook trachten een betrouwbaar en fraudebestendig multifunctioneel platform te bieden voor ondernemingen om hun koolstof emissiegegevens op te slaan. Op die manier wordt de “verwarring” in koolstofdossiers verminderd zonder tussenkomst van een derde partij. De octrooiaanvraag beweert het volgende:

Met de oplossingen van de huidige ontwikkeling kan een veilige en geloofwaardige registratie van de koolstofgegevens worden bereikt. Daarnaast kan een veilige en geloofwaardige uitvoering en registratie van de koolstofhandel worden bereikt.

Bitvavo

Op het moment van schrijven wordt VET verhandeld tegen $ 0,18 met een verlies van 9% in de daggrafiek. Houders zouden moeten kijken naar een candle close boven de $0.22, want dit zou kunnen leiden tot verdere stijgingen en een doorbraak richting price discovery.

VeChain VET VETUSDT
VET op een indrukwekkende rally in de maandgrafiek. Bron: VETUSDT Tradingview

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).