Het ecosysteem van VeChain breidt zich in hoog tempo uit. Hun eerste gedecentraliseerde exchange (DEX) en automated market maker (AMM) genaamd VEX zal volgende week op 9 november, 13:00 UTC, hun governance token met dezelfde ticker lanceren.

Daarnaast heeft het team achter de DEX aangekondigd dat ze een yield farming programma zullen uitrollen. Het yield farming programma voor het VEX/VET paar zou gebruikers een nieuwe kans kunnen bieden om beloningen te maximaliseren.

De VeChain VEX, gelanceerd in 2019, is een van de pionierprotocollen in de DeFi-sector met een groeiende gemeenschap sinds de oprichting. Gedurende zijn geschiedenis heeft het team achter het project geprobeerd een focus op de gebruikers te behouden en heeft het geleidelijk verbeteringen aangebracht aan het platform.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

De hervatting van de tweede lancering was een belangrijke mijlpaal in het moderniseren van het protocol en het geven van meer macht aan de gemeenschap om de toekomst te bepalen. De lancering van de VEX governance token, zoals het team achter deze VeChain DEX zei, is onderdeel van de volgende stap om een volledig gedecentraliseerd platform te worden.

Gebruikers zullen kunnen stemmen om de DEX fees aan te passen, nieuwe trading pairs te integreren, het farming model te veranderen, en meer. VEX’s roadmap naar decentralisatie zal eindigen met de bijkomende lancering van een governance module, zoals een officiële post beweert. De VeChain Foundation gaf het volgende commentaar via hun Twitter:

Vexchange, de eerste AMM en DEX op VeChainThor lanceert binnenkort hun governance token en yield farming modules! (…). Gefeliciteerd met de aanstaande lancering!

De nieuwe DAO die VeChain’s DEX zal ondersteunen

Zoals het team onthulde, zal het VEX-governancetoken worden uitgedeeld aan alle leden van de gemeenschap die handelen of liquiditeit hebben verschaft op de eerste iteratie. Daarnaast zullen gebruikers het kunnen verdienen via het liquiditeitsprogramma voor het VEX/VET-paar:

De retroactieve airdrop’s momentopname zal worden genomen op de hoogte van blok 9 miljoen. 2 miljoen VEX zullen worden toegewezen met 320 VEX te sturen naar elk adres.

De hoeveelheid VEX toegewezen via liquidity mining zal 2 miljoen bedragen met een extra miljoen VEX voor de swap-functie. Vergelijkbaar met andere governance token debuten met een LP programma, zullen gebruikers VEX ontvangen afhankelijk van hun volume/dollar waarde gestaked op het platform.

Bitvavo

VeChain’s DEX governance token zal een totale voorraad van 100 miljoen hebben die als volgt wordt toegewezen: 50 miljoen voor de DAO schatkist met 2 jaar vesting, 20 miljoen voor oprichters met 2 jaar vesting, 20 miljoen voor toekomstige teamleden ook met 2 jaar vesting, 5 miljoen voor de airdrop en 5 miljoen voor LP programma beide zonder vesting. Het team achter de DEX zei:

Het idee achter de token toewijzing is om de meerderheid van de initiële tokens in handen van community leden te krijgen en ze te laten circuleren ter voorbereiding op de governance module (…).

Na 9 november, met de lancering van VEX via airdrop en liquidity mining, zal het team zich richten op het uitrollen van het governance model. Volgend jaar zouden gebruikers in staat moeten zijn om te stemmen over beslissingen en voorstellen met een stemsysteem.

Tijdens het schrijven gaan, handelt VeChain (VET) op $ 0,13 in neerwaartse richting met de rest van de cryptomarkt.

VeChain VET VETUSDT

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.