Na in 2019 geen goedkeuring te hebben gekregen van de SEC, brengt de vermogensbeheerder eindelijk een Bitcoin ETP op de markt.

Na een groot deel van 2019 tevergeefs te hebben gelobbyd om zijn exchange-traded fund, of ETF, goedgekeurd te krijgen door de United States Securities and Exchange Commission, heeft investeringsbeheerfonds VanEck eindelijk een door Bitcoin gesteund exchange traded product gelanceerd.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Volgens een tweet van 25 november van Gabor Gurbacs, de digital asset strateeg van het bedrijf, is het product echter een op de beurs verhandeld biljet in plaats van een ETF, en staat het niet op een Amerikaanse beurs, maar op de Duitse Deutsche Börse Xetra.

In plaats van een beleggingsfonds te zijn, is een ETN in wezen een schuldinstrument dat een soms moeilijk toegankelijke markt volgt, in dit geval Bitcoin (BTC).

De VanEck Vectors Bitcoin ETN wordt 100% ondersteund door fysieke Bitcoin en biedt investeerders directe blootstelling aan de Bitcoin-markt in het vertrouwde formaat van andere gereguleerde beursgenoteerde producten. Productmanager Dominik Poiger legde uit:

“Onze Bitcoin ETN is volledig gedekt. Dit betekent dat het geld dat in de ETN wordt geïnvesteerd, daadwerkelijk wordt gebruikt om Bitcoin te kopen. Op deze manier vertegenwoordigt elke ETN een bepaalde hoeveelheid Bitcoin. “

De Bitcoin worden gedeponeerd en bewaard in cold storage door de in Liechtenstein gevestigde crypto bewaarder Bank Frick.

VanEck heeft veel moeite gedaan om de SEC te overtuigen om zijn Bitcoin ETF gedurende het eerste deel van 2019 goed te keuren, maar het mocht niet baten, en de Chicago Board Options Exchange trok het voorstel in september in, een maand voordat de definitieve beslissing moest worden genomen.

Het bedrijf heeft onlangs onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat Bitcoin minder volatiel is dan veel aandelen die op de S&P 500 staan ​​genoteerd.

Lees hier meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: