De Amerikaanse rapper Lil Pump is begonnen met het accepteren van Bitcoin (BTC) betalingen via zijn warenwinkel unhappy, volgens zijn website.

Fans van de 18-jarige, bekend om zijn slogan “Esskeetit” en zijn meest recente album Harverd Dropout, kunnen crypto selecteren als betaaloptie bij de kassa. De rapper heeft 17,8 miljoen volgers op Instagram, 1,2 miljoen volgers op Twitter en 2,3 miljoen likes op Facebook.

Shoppers kunnen ervoor kiezen om off-chain te betalen met behulp van een BTC Lightning Network-portemonnee of on-chain via een standaard bitcoin-portemonnee. Als u een van deze opties selecteert, wordt een QR-code gegenereerd die vervolgens kan worden gescand om de transactie te voltooien.

Het betaalplatform is beveiligd door OpenNode, dat BTC automatisch converteert van transacties naar de lokale fiat-valuta van de handelaar om de volatiliteit te voorkomen. De website van het bedrijf voor betalingsverwerking zegt dat het Lightning-protocol directe schikkingen en lage tarieven voor bedrijven oplevert.

Deze week kondigde Lightning Labs de lancering aan van hun Lightning Network-client voor het belangrijkste Bitcoin-netwerk, en merkte op dat het nog steeds een vroege versie was die op ontwikkelaars is gericht.

Meer handelaren beginnen de afgelopen maanden bitcoin te accepteren, waarbij veel gebruik maken van betaalbedrijven die cryptocurrencies onmiddellijk in fiat omzetten.

Op 15 april kondigde het grootste reismanagementbedrijf van het VK aan dat het zijn klanten nu de mogelijkheid biedt om te betalen voor zakelijke reserveringen met BTC. Corporate Traveler, die BitPay gebruikt om de service aan te bieden, zei dat de verhuizing tegemoetkwam aan de toenemende vraag.

Overstock.com, een online winkelsite, accepteert bitcoin als betaalmiddel sinds 2014.