Uitstel SEC zorgt voor sterk dalende markt

//Uitstel SEC zorgt voor sterk dalende markt

Uitstel SEC zorgt voor sterk dalende markt

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een besluit over een voorgestelde en een van de meest geanticipeerde Bitcoin ETF’s met meer dan een maand uitgesteld. De gehele cryptomarkt staat op het uitkomen van het nieuws flink in het rood.

VanEck-SolidX Bitcoin ETF

In een statement, dat op 7 Augustus werd gepubliceerd, schreven ambtenaren van het agentschap dat zij zichzelf meer tijd geven om te beraadslagen over het al dan niet goedkeuren van wat de eerste Bitcoin ETF zou zijn.

https://t.co/vKMWOeKLML

SEC just announced: Van Eck Bitcoin ETF decision will be made by September 30, 2018. pic.twitter.com/lpL4BvgVjA

— The Crypto Dog📈 (@TheCryptoDog) August 7, 2018

De VanEck-SolidX Bitcoin ETF maakt het meeste kans op een goedkeuring, omdat VanEck een van de meest vooraanstaande en betrouwenswaardige partijen betreft in het uitgeven van ETF’s.

“Accordingly, the Commission … designates September 30, 2018, as the date by which the Commission shall either approve or disapprove, or institute proceedings to determine whether to disapprove, the proposed rule change”

Afwijzing

Het voorstel voor de Bitcoin ETF, uitgeven door de CBOE in samenwerking met VanEck en SolidX, werd in juni ingediend. Daarna mocht de cryptogemeenschap, en eenieder die daar behoefte aan had, commentaar leveren of het een goede zet betrof om zo’n Bitcoin ETF het levenslicht te laten zien.

Half juli waren er meer dan 100 reacties binnengekomen, waarvan de overgrote meerderheid positief.

De keus om een definitief besluit uit te stellen komt enkele dagen nadat de SEC een voorgestelde Bitcoin ETF van de gebroeders Winklevoss afwezen.

Eén commissaris bij de SEC, Hester Peirce, was tegen dat besluit tot afkeuring. Duidelijk is dat er geen volledige consensus bestaat binnen de SEC gelederen om een Bitcoin ETF wel of niet toe te laten. Toch mag het huidige uitstel van deze Bitcoin ETF goed nieuws heten, aangezien de SEC de Bitcoin ETF in dit geval niet afkeurde maar dat het enkel een uitstel in beslissing betreft.

Markt in het rood

Hoe dan ook reageert de markt weinig positief op het uitkomen van het nieuws. De koers van de bitcoin staat sinds het nieuws flink lager op de 6.500 dollar, waarbij de volledige cryptomarktkapitalisatie zich net iets boven de 230 miljard dollar begeeft. Bitcoin staat op een min van 7 procent.

De top tien cryptomunten gekeken naar marktkapitalisatie staat daarnaast bijna volledig met dubbele cijfers in de min.

Bronnen: Bloomberg, Unhashed

Foto: Flickr

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-09T04:01:54+00:00augustus 9th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie