Na een week van sombere krantenkoppen en een brute prijs dip doen traders er goed aan om op de lange termijn te denken.

Te midden van de verlammende prijsdalingen eerder deze week, leken cryptocurrency handelaren aan alle kanten geteisterd door angst, onzekerheid en twijfel (FUD). Dermot McGrath, hoofd onderzoek bij blockchain-investeringsmaatschappij Sino Global Capital, zei echter dat het bedrijf de voorkeur geeft aan een langetermijnvisie.

Bitcoin kopen met iDEAL zonder commissie? Dat kan bij Bitvavo!

Kort na een Thanksgiving Bitcoin dip naar $ 16.200, brak het nieuws dat de Chinese regering $ 4,2 miljard aan cryptocurrencies in beslag had genomen als onderdeel van de gerechtelijke procedure van Plustoken Ponzi. Geruchten deden de ronde dat die tokens klaar stonden om op de open markt te worden gedumpt, waardoor de prijzen verder daalden.

Matthew Graham, CEO van Sino Global, schreef echter op Twitter dat hij geloofde dat de meerderheid van de Plustoken Bitcoin was verkocht:

Bovendien, of de tokens zijn verkocht of niet, adviseerde McGrath in een interview met CoinTelegraph dat handelaren leren verder te kijken dan de onmiddellijke krantenkoppen.

“In de crypto- en blockchain-ecosystemen is het belangrijk om ‘door de ruis heen te kunnen kijken’,” zei hij. “We zijn op de lange termijn optimistisch over Bitcoin en we blijven de industrie zien professionaliseren en volwassen worden als beleggingscategorie.”

McGrath wees op een boeman voor westerse cryptohandelaren: Chinese cryptocurrency miners. Velen hebben gespeculeerd dat Chinese miners een aanval van 51% op het netwerk kunnen uitvoeren en er wordt gezegd dat ze enorme hoeveelheden Bitcoin bezitten.

McGrath verwerpt echter beide begrippen.

“Een van de redenen waarom” Chinese miners “een” boeman “zijn geweest voor westerse handelaren, is simpelweg een gebrek aan begrip”, zei hij. “In theorie weten we natuurlijk dat 51% aanvallen kunnen plaatsvinden, maar het niveau van centralisatie / coördinatie en prikkels bestaat simpelweg niet onder de Chinese minergemeenschap voor top crypto’s.”

“Wat betreft het dumpen van geminede munten, enz. Het is mogelijk dat Chinese miners worden beïnvloed door externe factoren die ervoor zorgen dat ze anders omgaan met geminede munten. Dit is te verwachten in verschillende regio’s, ”voegde hij eraan toe.

Toen hem werd gevraagd naar prijsdoelen, weigerde McGrath om moonshot oproepen te doen. Hij wierp echter enig licht op de investeringsfilosofie van Sino.

“Kies projecten en teams waarin je een visie deelt en overtuiging hebt. Investeer voor de lange termijn en raak niet verstrikt in de dagelijkse marktschommelingen ”, zei hij. “We investeren in teams en projecten waarin we een visie delen en overtuiging hebben. Als we deze projecten kunnen vinden, ondersteunen en uitbouwen, hebben we ons werk gedaan. “

Nu de prijzen van crypto activa hun opwaartse trend hervatten en we doorgaan op een nieuwe bullmarkt, is de wijsheid van McGrath misschien het overwegen waard.

Meer Bitcoin nieuws.

Bitcoin prijs in Euro: