Gemini CEO Tyler Winklevoss zegt dat de enorme Bitcoin aankoop van Square Inc. slechts het begin is van een toestroom van institutionele investeringen in de toonaangevende cryptocurrency.

Donderdag maakte de in San Francisco gevestigde financiële dienstverlener Square Inc. bekend dat het voor ongeveer $ 50.000.000 aan BTC had verworven.

De aanzienlijke investering komt na de weddenschap van het business intelligence-bedrijf MicroStrategy van $ 425.000.000 op Bitcoin als een winstgevend alternatief voor het aanhouden van contanten.

Tyler Winklevoss, de mede-oprichter en CEO van crypto-exchange Gemini en fervent voorstander van Bitcoin, vertelt zijn Twitter-volgers dat deze grote BTC-aankopen slechts de eerste druppels zijn in een vloedgolf van institutionele investeringen die naar de Bitcoin space komen.

“Ten eerste was het Michael Saylor die MicroStrategy openbaar verhandelde en $ 425 miljoen aan Bitcoin kocht. Tegenwoordig zijn het Jack Dorsey en Square die $ 50 miljoen aan Bitcoin kopen. Morgen zal het weer een visionaire leider zijn, en nog een, en nog een … de tsunami komt eraan. “

Meltem Demirors, de chief strategy officer bij de digitale investeringsmaatschappij CoinShares, zegt dat de investering de evolutie van Bitcoin benadrukt als een levensvatbaar en gereguleerd institutioneel activum.

“Bitcoin is een zeer liquide activa die 24/7 handelt in een steeds meer gereguleerde en gestructureerde wereldwijde markt – en het is een effectieve portefeuillespreiding! De bereidheid van Square om bitcoin op zijn balans te houden als schatkistactiva spreekt tot:

(1) het veranderende landschap dat treasurers moeten navigeren, en;
(2) hun vermogen om de operationele, risico- en compliancevereisten van het rechtstreeks aanhouden van bitcoin te beheren.

Naast de openbare aankondiging heeft het team van Square ook een document vrijgegeven waarin precies wordt beschreven hoe ze ongeveer 4.709 BTC hebben gekocht in overeenstemming met de Amerikaanse regelgeving. De verhuizing is bedoeld om andere bedrijven te helpen die geïnteresseerd zijn in aankopen van vergelijkbare grootte.

Om de privacy van transacties en prijsverschuiving bij uitvoering te behouden, heeft Treasury de Bitcoin over-the-counter gekocht bij een Bitcoin-liquiditeitsaanbieder die we momenteel gebruiken als onderdeel van het Bitcoin-handelsproduct van Cash App. We onderhandelden over een spread bovenop een openbare Bitcoin-index en voerden transacties uit met behulp van een tijdgewogen gemiddelde prijs (TWAP) over een vooraf bepaalde periode van 24 uur met een lage verwachte prijsvolatiliteit en een hoge marktliquiditeit, om de risico’s in verband met kosten en prijsstelling.

Criteria die we hebben geëvalueerd bij het selecteren van onze liquiditeitsverschaffers waren onder meer de prijsstelling, het jaarlijkse handelsvolume en de integratie met onze bestaande handels- en afwikkelingsrails. Populaire over-the-counter-bureaus, waarvan we er enkele in het verleden hebben gebruikt, zijn hier te vinden. “