Twitter en Square CEO Jack Dorsey heeft opnieuw zijn pro Bitcoin (BTC) standpunt uitgedrukt en laat zien dat de enige crypto die hij bezit BTC is, volgens een tweet op 6 februari.

De bekende Bitcoin supporter heeft zijn cryptocurrency van keuze onthuld na een recent interview waarin Dorsey beweerde dat hij nog steeds gelooft dat Bitcoin de belangrijkste valuta van internet gaat worden.

In een thread van de tweet die meer dan 5000 likes verzamelde, herhaalde Dorsey zijn eerdere uitspraken over de grootste en oudste cryptocurrency, en noemde het ook een ‘geweldig merk’. Hij schreef:

“Bitcoin is veerkrachtig. Bitcoin is principieel. Bitcoin is voor internetidealen. ”

Toen hem werd gevraagd naar de specifieke kenmerken van Bitcoin die Dorsey het meest opwinden, heeft de bitcoin bull opnieuw gewezen op het potentieel van Bitcoin om de belangrijkste valuta van internet te worden. In het bijzonder antwoordde Dorsey:

“Alles. Meestal denk ik dat het de grootste kans heeft om de hoofd valuta van internet te zijn. Als je denkt aan internet zoals je aan een land zou doen, dat is enorm. ”

In een ander antwoord op de discussie heeft Dorsey ook laten doorschemeren dat de Square betalingsoperator Bitcoin in de nabije toekomst opnieuw kan accepteren nadat hij dit eerder in 2014 niet heeft gedaan, omdat het bedrijf er toen “nog niet klaar voor was”.

Naar aanleiding van de verklaring, tweette Jack Dorsey vandaag ook dat hij is toegetreden tot een gemeenschapsexperiment binnen het Lightning Network (LN), het tweede laags schaalprotocol van Bitcoin. Dubbed LN Trust Chain, de test heeft als doel de functionaliteit van transacties op LN te bewijzen en vertegenwoordigt een reeks transacties tussen gebruikers van het LN netwerk.

Binnen het experiment ontvangt elke gebruiker de transactie, voegt een nominaal bedrag van 10.000 satoshis toe (ongeveer $ 0,34) en geeft deze door aan iemand anders die zij vertrouwen. De LN Trust Chain, ook wel de “Lightning Torch” genoemd, heeft op het moment van schrijven ongeveer $ 98 verzameld.

Gerangschikt als de 89e in Forbes ‘400 Wealthiest Americans’ in 2018, heeft Dorsey naar verluidt een nettowaarde van $ 5,1 miljard op het moment van schrijven.

Bitcoin is de afgelopen week bijna 2 procent gedaald, terwijl het handelde op $ 3,412 op het moment van schrijven, met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 60 miljard, volgens gegevens van CoinMarketCap.