Twee grootste blockchain consortia ter wereld kondigen samenwerking aan

//Twee grootste blockchain consortia ter wereld kondigen samenwerking aan

Twee grootste blockchain consortia ter wereld kondigen samenwerking aan

De crypto markt verkeert de laatste maanden voornamelijk in stagnatie, maar toch blijft de industrie nieuwe mogelijkheden verkennen. Zo kondigden Hyperledger en Enterprise Ethereum Alliance (EEA) afgelopen maandag aan dat zij zullen samenwerken aan nieuwe standaarden voor de blockchain en ‘open-source community’.

De samenwerking is bedoeld om de adoptie van blockchain binnen de zakenwereld te versnellen, zo lieten de partijen weten in een gezamenlijke verklaring.

Ron Resnick, uitvoerend directeur van de EEA noemde het een “tijd van grote mogelijkheden”. De samenwerking moet ook zorgen voor een overdracht van kennis tussen de organisaties. Zo kunnen bijvoorbeeld Hyperledger developers die meedoen met de EEA ook EEA-certificaten bemachtigen.

Aan de andere kant stelt de samenwerking de EEA-community ertoe in staat om met Hyperledger te bekijken hoe ze haar ontwikkelde specificaties en standaarden softwarematig kan implementeren. 

Grote namen

De aankondiging is voornamelijk opvallend omdat de Hyperledger en EEA twee van de drie grootste en meest invloedrijke partijen binnen de crypto-ruimte zijn. De derde is het R3 Corda ecosysteem.

De EEA bestaat sinds 2017 en begon met zo’n 30 leden. Eind 2017 was het al het grootste blockchain consortium met leden zoals de Indiase overheid. Hyperledger begon rond december 2015 als een industrie gericht, open-source blockchain project onder leiding van de Linux Foundation. Rond juli 2017 lanceerde het Hyperledger Fabric, een blockchain software kit voor industrieën en ondernemingen. Een opmerkelijke gebruiker van Hyperledger Fabric is bijvoorbeeld ‘s werelds grootste rederij: Maersk.

Niet langer rivalen

De samenwerking zet ook een streep door de geruchten van rivaliteit tussen de partijen. Het verhaal ging de rondte dat beide bedrijven streden om de grootste positie in de markt. 

Volgens Hyperledger directeur Brian Behlendorf is het genootschap tussen de twee partijen echter alleen maar logisch, gezien open standaarden afhankelijk zijn van goede open-source code. Behlendorf liet verder weten dat verhalen over rivaliteit tussen de partijen zeker niet waar zijn:

Voor allen die ooit een ‘VS’ tussen Ethereum en Hyperledger hebben gezet laat de samenwerking zien dat het nu ‘Ethereum EN Hyperledger’ is.

Bron Crypto Insiders

By |2018-10-03T05:45:48+00:00oktober 3rd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie