Tuur Demeester beschrijft de haast om Bitcoin te kopen als een “landje pik” voor institutionele instellingen en ziet de cryptocurrency stijgen tot tussen de $ 50.000 en $ 100.000.

Bitvavo
Maak een gratis account en koop voordelig Bitcoin zonder handelskosten over de eerste 1000 euro

Bitcoin investeerder en onderzoeksanalist Tuur Demeester (Adamant capital) ziet de munt na de halvering van de mining reward niet onder de $ 6.000 gaan en een prijs van minstens $ 50.000 zeker mogelijk in de toekomst.

In een video die op 18 mei op het YouTube-kanaal van crypto onderzoeksbureau Messari werd geplaatst, zei Demeester dat Bitcoin (BTC) na de halvering “weer in een bullmarkt” zit met een bodem in de $ 3.000- $ 4.000’s die al voorbij is – verwijzend naar de crypto van maart bloedbad.

De analist speculeerde verder hoe de recente inflatoire maatregelen van de Federal Reserve de prijs van cryptocurrency kunnen beïnvloeden. Hoewel hij bezorgd was dat een mogelijk lage koopkracht van de Amerikaanse dollar een waardevollere Bitcoin prijs zou kunnen ondermijnen, zei Demeester:

Ik denk dat een prijsdoel van ongeveer $ 50.000 helemaal niet gek is … Ik zou zelfs zeggen tussen $ 50.000 en $ 100.000.

Wat zal de prijs opdrijven?

‘Het zijn institutionele partijen die geïnteresseerd zijn’, zegt Demeester, die de haast om Bitcoin te kopen beschreef als een ‘landje pik fase’ onder bedrijven die op zoek zijn naar een markt die is losgekoppeld van traditionele activa.

Tuur Demeester plaatste na zijn interview een tweet en zei dat als deze instellingen en whales voldoende kunnen accumuleren, het waarschijnlijk een nieuwe parabolische rally zal veroorzaken in de prijs van BTC.

Andere leden van de crypto gemeenschap zijn conservatiever geweest in hun voorspellingen. Arthur Hayes, Chief Executive Officer (CEO) van BitMEX denkt dat de BTC prijs opnieuw kan dalen tot $ 3.000, maar schat nog steeds dat de munt tegen het einde van 2020 zeker $ 20.000 gaat bereiken.