De centrale bank van Turkije verbiedt ook betalingsproviders om fiat naar crypto onramps aan te bieden voor cryptocurrency exchanges. Een nieuw verbod in Turkije zal crypto houders verbieden om hun digitale activa te gebruiken voor betalingen, naast het verbieden van betalingsaanbieders om fiat onramps aan te bieden voor crypto exchanges.

Volgens een aankondiging van vrijdag door de Centrale Bank van de Republiek Turkije, zal het verbod op 30 april van kracht worden, waardoor alle crypto betalingsoplossingen en partnerschappen illegaal worden.

De bank verklaarde dat “elk direct of indirect gebruik van crypto activa in betalingsdiensten en de uitgifte van elektronisch geld” verboden zal zijn.

Crypto trader
Automatisch daytraden? Lees hier meer!

Hoewel banken zijn uitgesloten van de verordening, wat betekent dat gebruikers nog steeds Turkse lira kunnen storten op cryptobeurzen met behulp van overschrijvingen vanaf hun bankrekeningen, zullen betalingsproviders geen stortings of opnamediensten voor cryptobeurzen kunnen aanbieden.

Betalingsproviders en digitale portemonnees worden veel gebruikt in Turkije om fiat geld over te maken naar crypto uitwisselingen en vice versa. Grote wereldwijde exchange Binance ging een samenwerking aan met lokale betalingsprovider Papara toen ze voor het eerst de Turkse markt betraden om een lira oprit te bieden voor verschillende cryptocurrencies.

Deze nieuwe regelgeving betekent dat gebruikers twee weken de tijd hebben om hun tegoeden aan te zuiveren als ze uitsluitend betaalproviders gebruiken als fiat naar crypto gateways.Historisch gezien heeft de Turkse overheid altijd een strakke greep gehad op het betalingsecosysteem. In 2016 verbood Turkije grote wereldwijde betalingsprovider PayPal in het land.

Crypto regulering is de laatste maanden een hot topic voor Turkije. Vorige maand kondigde het Turkse ministerie van Financiën aan dat ze het crypto ecosysteem in de gaten houden en samenwerken met de Centrale Bank, Banking Regulation and Supervision Agency, en Capital Markets Board om crypto te reguleren.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).