Bitcoin (BTC) is getuige van een zware strijd in de buurt van de $58.000-grens, maar dat heeft bepaalde altcoins er niet van weerhouden om een nieuwe all-time high te raken. Dit toont aan dat traders de fundamentele ontwikkelingen van individuele munten in de gaten houden.

Een van de recente topprestaties van de belangrijkste altcoins is Avalanche (AVAX), die in november met meer dan 120% is gestegen. De munt trok de aandacht van handelaren in de aanloop naar de aankondiging van accountantskantoor Deloitte, dat van plan is om zijn rampenbestrijdingsplatforms te bouwen op de Avalanche-blockchain.

Begin direct! Maak een account
Crypto-marktgegevens dagelijkse weergave. Bron: Coin360

In een andere stap die groeiende crypto adoptie laat zien, kondigde El Salvador’s president Nayib Bukele de lancering aan van Bitcoin stad, die zal worden aangedreven door geothermische energie en in eerste instantie zal worden gefinancierd door $ 1 miljard aan Bitcoin obligaties.

Kunnen sterke aankopen op lagere niveaus Bitcoin boven de $60.000 brengen en zullen altcoins deelnemen aan het herstel? Laten we de grafieken van de top-5 cryptocurrencies bestuderen die op korte termijn de aandacht van traders zouden kunnen trekken.

BTC/USDT

Bitcoin keerde om van $55.600 op 19 nov. maar het herstel stuit op weerstand bij het 50-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde ($60.187). De voortschrijdende gemiddelden staan op het punt van een bearish crossover en de relatieve sterkte-index (RSI) is in de negatieve zone, wat aangeeft dat de beren een sterke comeback aan het maken zijn.

BTC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Als de prijs vanaf het huidige niveau naar beneden draait, zullen de beren proberen om de correctie uit te breiden door het BTC/USDT-paar onder $55.600 te trekken. Als dat gebeurt, zou de volgende stop de sterke steunzone op $52.500 tot $50.000 kunnen zijn.

Wanneer de prijs van deze zone herstelt, zullen de bulls proberen om het pair boven de moving averages en de downtrend line te duwen. Een dergelijke beweging zal aangeven dat de correctiefase voorbij kan zijn. De bulls zullen dan proberen om de prijs boven de all-time high op $69.000 te drijven.

Anderzijds zou een doorbraak onder de psychologische steun op $50.000 de verkoop kunnen intensiveren wanneer traders zich naar de uitgang haasten. Het pair zou dan kunnen dalen naar $45.000 en later naar $40.000.

BTC/USDT 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

De 4-uurs grafiek laat zien dat de beren de prijs onder de sterke steun op $58.000 trokken, maar ze konden dit voordeel niet uitbouwen. De stieren kochten de dip en hebben de prijs terug boven het 20-exponentieel voortschrijdend gemiddelde geduwd.

Wanneer de prijs boven $58.000 blijft, zou het pair kunnen rallyën naar de downtrend line. Een doorbraak en close boven deze resistance zou kunnen aangeven dat de bulls de overhand hebben. Het pair zou dan kunnen rally’en naar $62.000 en later naar $67.000.

Wanneer de prijs vanaf het huidige level daalt en onder $55.600 breekt, zal dit daarentegen het mogelijke begin van een diepere correctie betekenen.

AVAX/USDT

Avalanche bevindt zich in een sterke uptrend en heeft de afgelopen dagen steeds nieuwe highs gemaakt. De bulls duwden de koers vandaag boven het 200% Fibonacci uitbreidingsniveau op $146,18, maar de lange wick op de candlestick van vandaag toont profit-booking op hogere niveaus.

AVAX/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

Het stijgende 20-daags EMA (96) geeft aan dat de stieren de leiding hebben, maar de RSI nabij 80 suggereert dat de rally op korte termijn oververhit kan raken. Dit zou kunnen resulteren in een kleine correctie of consolidatie in de komende dagen.

Wanneer de prijs daalt vanaf het huidige niveau, dan kunnen $110 en vervolgens de 20-daags EMA fungeren als een sterke steun. Een scherpe rebound vanaf een van beide niveaus zal suggereren dat de bulls de dips als een koopkans zien. Het pair zou dan kunnen oprukken naar het 261.8% Fibonacci extensieniveau op $175.58.

Bitvavo
Koop, verkoop en handel voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

In tegenstelling tot deze veronderstelling zal een doorbraak van de prijs onder het 20-daags EMA suggereren dat traders zich naar de uitgang haasten. Dat zou het AVAX/USDT-paar naar $81 kunnen trekken.

AVAX/USDT 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

Het pair is teruggevallen vanaf $147, wat wijst op agressieve profit-booking op hogere niveaus. De beren zullen nu proberen om de prijs naar de 20-EMA te trekken, die waarschijnlijk als een sterke steun zal fungeren.

Wanneer de prijs terugkaatst vanaf de 20-EMA, zal dit duiden op sterke koop op dips. De bulls zullen dan proberen om de uptrend te hervatten door het pair boven $147 te duwen.

In tegenstelling tot deze veronderstelling zou de verkoop kunnen versnellen, wanneer de prijs onder de 20-EMA breekt en het pair tot $110 zou kunnen dalen. Een dergelijke beweging zou erop kunnen wijzen dat de bulls hun greep aan het verliezen zijn. Het pair zou daarna kunnen dalen tot de 50-SMA.

MATIC/USDT

Polygon (MATIC) handelt al een paar dagen in een stijgend kanaalpatroon. De bulls duwden de prijs op 28 en 29 oktober boven de weerstandslijn van het kanaal, maar slaagden er niet in om de doorbraak te handhaven. Dit kan tot verkopen hebben geleid van korte-termijn handelaren.

MATIC/USDT dagelijkse grafiek. Bron: TradingView

De beren verdedigden opnieuw met succes de weerstandslijn op 3 november. Dit startte de neerwaartse reis naar de trendlijn van het kanaal. De neerwaartse beweging van het 20-daags EMA ($1.69) en de RSI net onder het middenpunt geven een klein voordeel aan voor de verkopers.

Wanneer de prijs vanaf het huidige level daalt, zou het MATIC/USDT-pair kunnen dalen tot de trendline. Er wordt verwacht dat de bulls dit level agressief zullen verdedigen. Wanneer de prijs van de trendline herstelt en boven de 20-daagse EMA komt, dan zal dat aangeven dat de verkoopdruk zou kunnen afnemen. Dat zou het begin kunnen zijn van een noordwaartse reis naar de weerstandslijn.

In tegenstelling tot deze veronderstelling zou, wanneer de beren de prijs onder de trendlijn laten zakken, dit kunnen resulteren in een daling tot de psychologische steun op $1.

MATIC/USDT 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

De 4-uurs grafiek laat zien dat bulls een relief rally proberen op te zetten vanaf de sterke support zone op $1.50 tot $1.40. De 20-EMA is begonnen op te lopen en de RSI is dicht bij het midden, wat aangeeft dat de verkoopdruk zou kunnen afnemen.

Wanneer de bulls de prijs tot boven $1.70 opdrijven, zou het pair kunnen stijgen tot $1.80. Een break en close boven dit level zullen kracht aangeven. Het pair zou dan kunnen beginnen aan zijn opwaartse beweging naar $2.15. Aan de downside zou de verkoop kunnen versnellen wanneer de bears de prijs onder $1.40 trekken.

EGLD/USDT
De beren probeerden Elrond (EGLD) van 16 tot 18 november onder het breakout level op $303.03 te trekken, maar de stieren kochten de dips, zoals te zien is aan de lange staart op de candlesticks. Sterke koop op 19 november duwde de prijs boven de overhead weerstand op $338.70

EGLD/USDT daggrafiek. Bron: TradingView

Dit hervatte de uptrend en het EGLD/USDT paar heeft zijn koersdoel bereikt op $427. De scherpe rally heeft de RSI diep in de overboughtzone geduwd, wat suggereert dat er een kleine consolidatie of correctie op til zou kunnen zijn.

De eerste support aan de neerwaartse zijde is het breakoutlevel op $338.70 en daarna de 20-daagse EMA ($325). Wanneer de prijs vanaf een van beide niveaus terugkaatst, zal dit suggereren dat traders blijven kopen op dips. De bulls zullen dan proberen om de uptrend te hervatten met het volgende koersdoel op $500.

Deze positieve visie zal worden ontkracht wanneer de prijs daalt en onder het breakout level op $303 duikt.

GLDT/USDT 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

De 4-uurs grafiek toont dat de beren probeerden de opwaartse beweging te stoppen bij $400, maar de stieren waren niet van plan om toe te geven. Aanhoudende aankopen op hogere niveaus duwden het pair boven de psychologische barrière. De stijgende 20-EMA en de RSI in de overbought zone geven aan dat de bulls stevig in de driver’s seat zijn.

Het eerste belangrijke level om in de gaten te houden aan de neerwaartse zijde is $380. Wanneer de beren de prijs onder deze support trekken, zou het pair kunnen dalen tot de 20-EMA. Een sterke rebound vanaf deze support zou de uptrend intact kunnen houden, maar een doorbraak eronder zal erop wijzen dat het bullish momentum zou kunnen verzwakken.

MANA/USDT

Decentraland (MANA) daalde vanaf het 78.6% Fibonacci retracement level op $4.35 op 20 Nov. Dit geeft aan dat traders mogelijk verkopen op rally’s.

MANA/USDT daggrafiek. Bron: TradingView

Het MANA/USDT-pair zou nu kunnen dalen tot de onmiddellijke steun op $3,50 en wanneer dit level het begeeft, zou de correctie kunnen verdiepen tot de 20-daagse EMA ($3,11). Wanneer de prijs vanaf een van beide steunen herstelt, zal dit suggereren dat het sentiment positief blijft en dat traders kopen op dips.

De bulls zullen dan proberen om de prijs op te drijven naar $4.36. Een doorbraak en slot boven deze weerstand zou de deuren kunnen openen voor een rally naar $4.94. Deze positieve visie zal worden ontkracht wanneer de prijs lager blijft en onder de 20-daags EMA breekt.

MANA/USDT 4-uurs grafiek. Bron: TradingView

Het pair is gestegen binnen een oplopend kanaalpatroon. Het falen van de bulls om de prijs boven de weerstandslijn te duwen, zou traders tot verkopen kunnen hebben aangezet, waardoor de prijs tot onder de 20-EMA is gedaald.

Beide moving averages zijn afgevlakt en de RSI is gedoken nabij het middenpunt, wat suggereert dat het bullish momentum zou kunnen verzwakken. Het pair zou nu kunnen dalen tot de trendline van het kanaal, waar koop zou kunnen ontstaan.

Wanneer de prijs van de trendline herstelt, zou het pair zijn opwaartse beweging binnen het channel kunnen voortzetten. De kopers zullen dan proberen om de prijs naar de resistance line te duwen. Het bullish momentum zou kunnen toenemen bij een doorbraak en close boven het channel. Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.