[vc_row][vc_column][vc_column_text]In dit artikel ga ik mijn top 5 cryptocurrencies beschrijven waar ik het meeste in geloof voor 2018. Per stuk geef ik een kleine toelichting en verder verwijs ik door naar andere artikelen die uitgebreider ingaan op de desbetreffende cryptocurrency. Het gaat hier om cryptocurrency waar ik in geloof qua idee en met veel potentie tot stijgen. Niet de top 5 voor het meeste winstbejag, maar een variatie van stabiel in combinatie met een paar cryptomunten die nog veel groeipotentie hebben.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Top 5 cryptocurrencies

In willekeurige volgorde (klik op de link voor meer informatie).

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin dit jaar hopelijk met het Lightningh Network. De sky is the limit zodra dit geïmplementeerd wordt en de koers gaat dan een enorme boost krijgen. Zorg dat u de boot niet mist! Bitcoin is daarnaast ook de store of value in het portfolio. De veilige haven die altijd consistent progressie maakt als er op jaarbasis gekeken wordt.

2. NEO

NEO smart economy is al ver gekomen sinds ze nog Antshares genoemd werden. De Chinezen gaan NEO de enige legale cryptomunt proberen te maken voor China. Daarnaast bewegen er steeds meer ICO’s richting het NEO platform en echt grote ICO’s ook. Dit gaat het NEO platform een enorme boost geven net als bij Ethereum is gebeurd in het begin. NEO is technisch superieur aan Ethereum en is het veel makkelijker om er een applicatie voor te bouwen.

3. Verge (XVG)

De beste privacy gefocuste cryptocurrency op de markt. Deze cryptomunt is totaal ondergewaardeerd en heeft te maken gehad met hype, pump & dump en enorme kritiek. Met dit alles is Verge behoorlijk stabiel gebleven en bijna niemand ziet de ware potentie van deze cryptomunt op dit moment. Monero is de ster in de privacy gefocuste markt niche, maar zodra men inziet in hoeverre Verge technisch superieur is aan Monero kan dit gaan veranderen. Totale anonimiteit is voor het dark web heel interessant. Daarnaast zorgen al die geruchten over regulering van cryptocurrency in landen voor hernieuwde interesse in privacy gefocuste coins.

4. Litecoin (LTC)

Litecoin is het zilver 2.0 waar Bitcoin goud 2.0 is en dat maakt Litecoin altijd een waardevolle cryptocurrency. Bitcoin en Litecoin hebben een bepaalde verbondenheid en Litecoin wordt een steeds volwassener project. In 2017 heeft Litecoin ook een mooie groei doorgemaakt en ik vermoed dat 2018 diezelfde trend gaat doorzetten. Een goede waarde voor in het cryptocurrency portfolio.

5. ReddCoin (RDD)

Reddcoin is een gedecentraliseerde sociale cryptocurrency. De focus van Reddcoin ligt op social media. Deze coin bestaat al sinds 2014 en is altijd heel rustig op de achtergrond gebleven, maar sinds december 2017 heeft ReddCoin een enorme groei doorgemaakt. Het is tot nu toe wel vooral aan hype te danken, maar als deze cryptocurrency een partner kan vinden op social media gebied kan het een grote speler worden! Daarnaast is er de mogelijkheid deze munten in een desktop wallet op te slaan en daar 5% rente over te krijgen door deze aan te laten staan (minting/staking). Geen cryptocurrency waar naar mijn mening veel geld in behoeft te gaan. Het blijft een gok of ze een social media partner vinden, maar ze hebben weinig concurrentie en het idee zelf is goed.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dit zijn de top 5 cryptocurrencies waar ik in 2018 het meeste op vertrouw. Het is geen investeringsadvies, maar het zijn goede cryptocurrencies voor in het portfolio die geen enorm risico met zich meebrengen. Voor mijzelf ben ik er van overtuigd dat deze cryptomunten winst gaan opleveren.

Naast deze cryptomunten heb nog andere in mijn portfolio, maar dit zijn mijn vijf favorieten voor 2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]