In een uitspraak die “bijna identiek is aan het wetsvoorstel van El Salvador”, verwacht Tongaanse grootheid Lord Fusitu’a dat zijn land in november Bitcoin zou kunnen invoeren.

Op woensdag deelde een voormalig wetgever van het eiland Tonga in de Stille Oceaan een plan van aanpak voor de invoering van Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel.

In een reeks tweets gaf Lord Fusitu’a, voormalig parlementslid voor Tonga, een ETA vrij voor het wettig betaalmiddel Bitcoin in Tonga. In navolging van El Salvador zou deze stap meer dan 100.000 Tonganen aan boord van het Bitcoin-netwerk kunnen brengen.

Maak een account of ga naar trading bot.

In zijn vijfpuntenplan beschrijft de voorzitter van de Wereldwijde Organisatie van Parlementariërs tegen Corruptie het adoptietraject:

In 2021 werd alom gespeculeerd dat Tonga een van de volgende landen zou worden die BTC als wettig betaalmiddel zou aannemen. De speculatie bereikte een hoogtepunt na een podcast die Lord Fusitu’a deed met de in Bedford woonachtige Bitcoiner Peter McCormack.

Tijdens het gesprek deelde het toenmalige parlementslid de remittance case voor het aannemen van BTC als wettig betaalmiddel. Hij zei dat adoptie zou uitlokken:

“Een verhoging van het besteedbaar inkomen met 30%. Met die extra 30% zullen sommige mensen het sparen in plaats van het in de economie te steken en sats te stapelen.”

Tonga is een afgelegen eilandnatie die afhankelijk is van geldovermakingen uit landen als Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. De International Finance Corporation schat dat Tonga meer inkomsten uit geldovermakingen ontvangt dan enig ander land ter wereld en tot 30% van het gezinsinkomen voor zijn rekening neemt.

Hoewel de Tongaanse bevolking slechts zes cijfers telt, is de Tongaanse diaspora enorm. De Internationale Organisatie voor Migratie schat het aantal Tonganen dat in het buitenland woont op 126.000, waarvan 18.000 in Australië.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Toen de internetinfrastructuur van de eilanden ter discussie werd gesteld, beweerden de Tonganen dat de penetratiegraad van internet en smartphones meer dan 90% bedroeg. De meest recente cijfers van de Wereldbank – zij het van vijf jaar geleden in 2017 – tonen Tonga op 50% internetpenetratie.

Het kan nog wel even duren voor de eilanden online zijn, maar Fusitu’a is onvermurwbaar over de BTC-toekomst van zijn land:

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.