Cryptocurrency bull en medeoprichter van Fundstrat Global Advisors Thomas Lee zei dat de “reële waarde van Bitcoin (BTC) aanzienlijk hoger is dan de huidige prijs”, meldde Bloomberg op 13 december.

In een nota van afgelopen donderdag zei de ervaren marktanalist dat de reële waarde van Bitcoin tussen $ 13,800 en $ 14,800 ligt, rekening houdend met het aantal actieve portemonnee adressen, het gebruik per account en factoren die de levering beïnvloeden. Lee schreef het verschil toe aan de snelle opmars van vorig jaar, een macro-economische “meltdown” en de verkoop tijdens het aanvankelijke ICO aanbod (ICO’s).

Lee verklaarde:

“In feite, om aan de huidige prijs te voldoen moeten we dalen van 50 miljoen naar 17 miljoen cryptowallets.”

Van de belangrijkste drijfveren die de waarde van BTC opwaarts drijven, noemde Lee de massale acceptatie van Bitcoin en de aanvaarding ervan als een beleggingscategorie. Hij merkte ook op dat de reële waarde van de nummer 1 cryptocurrency kan oplopen tot $ 150.000 per munt, zodra BTC portefeuilles 7 procent van de 4,5 miljard rekeninghouders van Visa vertegenwoordigen.

Lee heeft herhaaldelijk zijn optimistische houding ten opzichte van het herstel van Bitcoin uitgesproken. Toen hij op BlockShow Asia 2018 sprak, merkte hij op dat crypto tot dusverre slechts 50 miljoen actieve portefeuilles heeft tegen de 254 miljoen PayPal accounts in Q3 2018 en 4,6 miljard Visa- en MasterCard accounts. Als je Bitcoin vergelijkt met andere betalingssystemen (in termen van sociale netwerkwaarde), veronderstelde Lee dat Bitcoin in tien jaar $ 10 miljoen per munt zou kunnen zijn.

Ondanks de recente marktcrash herhaalde Lee zijn prijsvoorspelling voor het einde van het jaar voor BTC eind november op $ 15.000. De analist wees op twee belangrijke typen crypto spelers, degenen die “het gebruiken en portefeuilles hebben in crypto” en degenen die tot een speculatieve kant van de markt behoren.

Vandaag rapporteerde Cointelegraph dat cryptocurrency dit jaar 17 miljoen “geverifieerde gebruikers” heeft gewonnen, volgens een studie gepubliceerd door het Cambridge Centre for Alternative Finance. In de eerste drie kwartalen van 2018 zou het aantal ID geverifieerde gebruikers van cryptocurrency bijna zijn verdubbeld, van 18 miljoen naar 35 miljoen.