Ondanks de huidige marktcrash heeft de Wall Street crypto bull Tom Lee zijn onlangs gereduceerde prijsvoorspelling voor het einde van het jaar voor Bitcoin (BTC) bij $ 15.000 herhaald in een interview met de Squawk Box van CNBC op dinsdag 20 november.

In de recente verklaring wees de hoofd van het onderzoek bij Fundstrat Global Advisors op twee belangrijke typen crypto-spelers – degenen die “het gebruiken en portefeuilles hebben in crypto” en degenen die tot een speculatieve kant van de markt behoren. Volgens Lee zouden die twee kanten van de crypto gemeenschap een manier moeten vinden om “soort van interactie met elkaar” te maken voor crypto investeerders om niet te worden verrast door crashes zoals deze.

Terwijl hij zijn voorspelling van crypto rebound herhaalde, gaf Lee nog steeds toe dat de markten “zeker” een “negatieve ontwikkeling” hebben gezien, wat een “keerzijde van het momentum” aangeeft.

Lee benadrukte echter dat institutionele cryptocurrency beleggers “niet per definitie in paniek raken” door de recente neergang van de markt, zelfs toen de prijs van Bitcoin flink daalde tot bijna $ 4.200. In dit opzicht benadrukte de investeerder de cruciale rol van institutionele participatie in de sector, bewerend dat specifiek dit deel van de markt de “volgende golf van de adoptie” zal trekken.

Volgens Lee zijn er twee belangrijke factoren die binnenkort meer institutionele belangstelling voor de markten zullen brengen. Allereerst zal het de aankomende lancering zijn van het digitale activa-platform Bakkt door de exploitant van de belangrijkste internationale wisselbeurs New York Stock Exchange (NYSE), Intercontinental Exchange (ICE). Aangekondigd in augustus van dit jaar bevestigde Bakkt onlangs een “doel” lanceringsdatum voor 24 januari 2019.

Ten tweede zullen instellingen meer bij de markt betrokken raken naarmate de sector meer duidelijkheid op het gebied van regelgeving krijgt, die voor een deel “onderweg is”, zei Lee:

“Zodra we die [heldere regelgeving] hebben, denk ik dat instellingen zich meer op hun gemak zullen voelen bij het maken van weddenschappen.”

In dit opzicht merkte de cryptoanalist op dat Bitcoin “niet noodzakelijkerwijs een waardeaandeel is” en beweert dat het “waarschijnlijk het best als een grondstof wordt beschouwd” en dat het “echt een kans is voor een opkomende beleggingscategorie”.

Tom Lee had zijn prijsvoorspelling voor Bitcoin aan het einde van het jaar verlaagd van $ 25.000 naar $ 15.000 vorige week na een enorme daling op de markten die begon op 14 november, met Bitcoin die jaarlijkse dieptepunten trof. Eerder had de crypto bull meerdere keren voorspeld dat de prijs van Bitcoin voor het einde van het jaar zou stijgen boven $ 20.000. Lee kondigde in januari van dit jaar zijn eerste voorspelling aan en adviseerde ‘agressief kopen’, terwijl hij het prijsniveau van $ 9.000 beschouwt als ‘de grootste koopmogelijkheid in 2018.’

Onlangs heeft de in Nederland gevestigde “Big Four” -accountant KPMG opnieuw een bullish standpunt ingenomen met betrekking tot crypto, waarbij zij beweren dat de industrie de deelname van institutionele beleggers nodig heeft om “haar potentieel te realiseren.” Eerder vorige week beweerde CoinShares CSO Meltem Demirors dat de recente instorting van de markten wordt veroorzaakt door instellingen die “geld van de tafel halen” als gevolg van de hard fork van Bitcoin Cash (BCH).