Toekomst Bitcoin is rooskleurig, maar juich niet te vroeg: nu investeren?

//Toekomst Bitcoin is rooskleurig, maar juich niet te vroeg: nu investeren?

Toekomst Bitcoin is rooskleurig, maar juich niet te vroeg: nu investeren?

Bitcoin wist vorige week na twee zware maanden eindelijk significant in waarde te stijgen. Afgelopen dinsdag vloog de cryptocurrency zelfs voorbij een belangrijk prijspunt: 8000 dollar. Analisten zagen dat als het plafond dat zou bepalen of Bitcoin voorbij zijn recordprijs van vorig jaar zou gaan stijgen. 

Bitcoin naar de top? Juich niet te vroeg

Oftewel, het antwoord is ja? Volgens technische analisten moeten we niet te vroeg gaan juichen. Sterker nog, recente bewegingen in de cryptomarkt lijken op een naderende correctie te wijzen.

“Gezien het feit dat Bitcoin sinds mei zo scherp is gedaald, zou ik nu niet te hebberig worden,” aldus consultant en analist Mark Newton. “Als je kijkt naar de cycli op de korte termijn, dan betekent het absoluut niet dat de munt direct naar zijn hoogtepunt zal gaan.”

Oftewel, die ‘gegarandeerde’ explosie is niet zo vanzelfsprekend. Newton adviseert potentiële investeerders om nog even af te wachten, of Bitcoin echt zich kan herstellen na de afgelopen maand. De munt kreeg het tot vorige week niet voor elkaar om de 7000 dollar te passeren, en was het grootste deel van juli rond de 6000 dollar waard.

Alleen al dit jaar daalde Bitcoin met vijftig procent in waarde, en sinds het hoogtepunt van december zelfs zestig procent. Er valt dus nog een hoop terrein te winnen. Daarom kijken analisten van Fundstrat naar het voortschrijdende gemiddelde van vijftien dagen.

Mark Newton verwacht een dip van vijf tot tien procent, begin augustus

Eerst nog een klap

Dat zegt namelijk meer over bewegingen op de lange termijn. En, goed nieuws: dat gemiddelde ziet er vooralsnog zeer goed uit, en lijkt te wijzen op een rooskleurige toekomst voor Bitcoin.

Voor die toekomst hier is, kunnen we echter nog een klap verwachten, aldus diezelfde analisten. Investeerders lopen al snel op de zaken vooruit, waardoor er een lichte bubbel bestaat. Het momentum is zeker aanwezig, maar de huidige investeringen zijn in ieder geval gedeeltelijk te voorbarig.

De groei zit er dan ook zeker in, maar verwacht eerst een kleine correctie. “Incrementeel is het in ieder geval een positieve beweging. De trend naar beneden van mei en juli is gekeerd.” Aldus technisch strateeg Rob Sluymer, ook werkzaam bij Fundstrat. Hij verwacht dat de daling die nadert beperkt zal blijven.

Al met al ziet de (nabije) toekomst van Bitcoin er dus goed uit. Althans, daar lijkt het sterk op. Het bedrijf blijft bij zijn prijstarget voor het einde van 2018, dat nog steeds op 25.000 dollar staat. Een zeer ambitieus target, maar de tweede helft van 2017 heeft bewezen dat het mogelijk is.

Bitcoin

Hoofd van onderzoek Tom Lee wijst daarbij vooral naar het sentiment, dat de afgelopen weken totaal is veranderd: “Een maand geleden zag men Bitcoin nog als een gebroken idee, met naderende regulatie die het einde van de munt zou betekenen, en een bubbel die onder de 3000 dollar zou gaan duiken. De koers van Bitcoins verhaal en sentiment is veranderd.”

Het laat maar weer eens zien hoe snel alles kan veranderen. 8000 dollar was een belangrijke grens, maar het zegt pas echt wat wanneer de cryptocurrency de komende tijd boven de 7800 dollar kan blijven. Dat beweert eTorio Senior Market Analist Mati Greenspan.

Dan is de volgende belangrijke grens de 10.000 dollar, waarna men pas echt een explosie verwacht. Greenspan wijst er echter op dat zelfs de 9.500 dollar zeer pittig zal gaan worden.

Maar wat is dan het juiste moment om te investeren? Mark Newton verwacht een dip van vijf tot tien procent, begin augustus: “Historisch gezien wil je in november of december geïnvesteerd hebben.”

Bron Want

By |2018-07-27T09:10:37+00:00juli 27th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie