Tether, de grootste emittent van stablecoins, is in het vizier gekomen van het Amerikaanse ministerie van Justitie, meldt Bloomberg.

De DOJ onderzoekt of de leidinggevenden van het bedrijf bankfraude hebben gepleegd door de aard van hun cryptocurrency activiteiten te verhullen, volgens anonieme bronnen die in het artikel van de zakenkrant worden geciteerd.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De overtredingen dateren uit de vroegste dagen van de topuitgever van stablecoins en lijken niets te maken te hebben met al lang bestaande samenzweringen over de uitgifte van USDT die een ongepaste invloed zou hebben op de markt.

Dit is niet de eerste keer dat het een aanvaring met de Amerikaanse autoriteiten heeft gehad.

Bitvavo

In april 2019 daagde de New Yorkse procureur generaal Letitia James iFinex, het moederbedrijf van Tether en cryptobeurs Bitfinex, voor de rechter omdat het met behulp van USDT een verlies van $ 850 miljoen zou hebben verdoezeld dat verband hield met de implosie van het in Panda gevestigde bedrijf Crypto Capital. De rechtszaak eindigde met een schikking van $18,5 miljoen in februari.

Bulls blijven onaangedaan

Het Bloomberg-rapport had weinig effect op de Bitcoin-prijs. Na aanvankelijk twee procent te zijn gedaald op het bearish nieuws, blijft de grootste cryptocurrency boven het niveau van 38.000 dollar handelen. Het is meer dan 12 procent gestegen in de afgelopen 24 uur, omdat de bulls schijnbaar vastbesloten zijn om de bears niet hun feestje te laten verstieren.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.