Crypto whales verplaatsten honderden miljoenen dollars aan Tether (USDT) van en naar beurzen in het weekend, terwijl Bitcoin naar zijn hoogste prijzen steeg in meer dan een maand.

BTC wordt verhandeld op $38.286,06 op het moment van schrijven, maar was op een gegeven moment gestegen naar een hoogtepunt van $42.628,50 in het weekend, volgens CoinGecko.

Op zondag trok een onbekende wallet meer dan $153,14 miljoen aan USDT van het leenplatform Compound (COMP) in drie afzonderlijke transacties, volgens de crypto tracker Whale Alert. Ethereum blockchain verkenner Etherscan toont aan dat de entiteit achter de portemonnee een cryptohouder met diepe zakken is, die honderden miljoenen USDT in en uit Compound schuift.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Daarnaast hebben vier afzonderlijke onbekende wallets in het weekend meer dan $221 miljoen aan de Dollarprijs gekoppelde stablecoin naar crypto exchanges gestuurd.

-50.013.043 USDT ter waarde van $50 miljoen verstuurd van onbekende walletnaar Binance.
-41.675.766 USDT ter waarde van 41,67 miljoen dollar, verstuurd van onbekende wallet naar Binance.
-50.000.000 USDT ter waarde van 50 miljoen dollar, verstuurd van onbekende wallet naar Binance
-80.180.359 USDT ter waarde van $80,18 miljoen, verstuurd van onbekende wallet naar Binance

Ondanks deze grote bewegingen vertelt de populaire cryptohandelaar en analist Michaël van de Poppe zijn 361.300 Twittervolgers echter dat de Bitcoin Stablecoin Supply Ration (SSR) laag blijft.

Bitvavo

SSR meet de verhouding tussen het Bitcoin aanbod en het stablecoin aanbod. Volgens het blockchain analytics bedrijf Glassnode geeft een lage SSR aan dat stablecoins in omloop meer koopkracht hebben om BTC te kopen.

Legt Van de Poppe uit,

“De Bitcoin: Stablecoin Supply Ratio (SSR) is nog steeds op een dieptepunt. Dat betekent dat er tonnen liquiditeit aan de zijlijn staan, klaar om in de markten geduwd te worden. Een grote run zit er nog aan te komen.”

van de Poppe

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.