Populair stablecoin Tether heeft 1 op 1-aflossingen van USDT aangekondigd, terwijl aangesloten cryptoexchange Bitfinex twee nieuwe Tether fiat handelsparen heeft toegevoegd, volgens aankondigingen van beide bedrijven op dinsdag 27 november. Tether kondigde de directe aflossing van Tether naar fiat aan, samen met een belangrijk herontwerp van zijn platform voor de verificatie van nieuwe klanten.

Volgens de officiële aankondiging stelt de update gebruikers in staat hun tokens in te wisselen op het Tether.to platform met een USDT tot fiat-ratio van 1: 1. Alle aanbetalingen en opnames van Tether zijn zero-fee, terwijl fiat-transfers zijn onderworpen aan commissies. Klanten van Tether zijn beperkt tot één Amerikaanse dollar fiat inwisseling per week. De minimum uitgifte- en inkoopvereisten van Tether zijn respectievelijk $ 100.000 en USDT 100.000.

In combinatie met de recente update over Tether.to heeft de belangrijkste crypto exchange Bitfinex directe fiat-to-tether-handel geïntroduceerd door de handelparen van Tether Dollars (USDT) en Tether Euro (EURT) toe te voegen. Vanaf nu ondersteunen portefeuilles van gebruikers USDT en EURT naast de bestaande Amerikaanse dollar en euro fiat-saldi.

Alle bestaande saldo’s in de Amerikaanse dollar op de beurs worden niet beïnvloed door de nieuwe functie, Bitfinex uitgelegd. Tether-stortingen zijn echter gestart vóór 14.30 uur. (UTC-tijdzone) op 27 november worden bijgeschreven op de fiat wallet saldi van gebruikers, terwijl Tether stortingen die zijn uitgevoerd na de aangegeven tijd worden gecrediteerd als Tether.

De Tether stablecoin werd gelanceerd in oktober 2014 met als doel snelle overdrachten tussen verschillende beurzen mogelijk te maken, terwijl de stabiliteit van de Amerikaanse dollar werd benut. Het bedrijf introduceerde in augustus 2016 een andere stablecoin gekoppeld aan de euro, naar verluidt bewerend dat het EURT-token volledig wordt gesteund door een bankvertrouwen in Taiwan met een 1: 1 koers van deposito’s op uitgegeven munten.

Zowel Bitfinex als Tether zijn onderhevig geweest aan beschuldigingen van insolventie en niet transparantie, wat zorgen baarde voor de 1: 1 koppeling van de controversiële stablecoin. In juni van dit jaar verklaarde de algemeen adviseur van Tether, Stuart Hoegner, dat Tether genoeg Amerikaanse dollars heeft ten opzichte van Tethers.

Begin november verzochten Braziliaanse officieren van justitie de autoriteiten van de Bahama’s om onderzoek te doen naar verdachte transacties bij Deltec Bank & Trust, een bankpartner van Tether, en werd beschuldigd van naar verluidt witgewassen geld.