Tesla staat op het punt om in heel 2020 meer geld te verdienen met zijn Bitcoin investeringen dan met de verkoop van zijn elektrische auto’s, zegt een analist bij Wedbush Securities.

De Amerikaanse elektrische autogigant Tesla heeft een aantal enorme winsten behaald met zijn Bitcoin (BTC) investering, naar verluidt een winst van $ 1 miljard, volgens een nieuw rapport.

Een analist bij Wedbush Securities, een particuliere investeringsmaatschappij in de Verenigde Staten, heeft berekend dat Tesla “ongeveer $ 1 miljard” heeft verdiend in de nasleep van zijn $ 1,5 miljard Bitcoin investering. Daniel Ives schatte de Bitcoin winst van Tesla op zaterdag in een beleggersnota, meldt CNBC.

Temidden van de parabolische stijging van Bitcoin om een ​​activum van $ 1 biljoen te worden, zei Ives: ” Tesla is op weg om in heel 2020 meer te halen uit zijn Bitcoin investeringen dan winst uit de verkoop van zijn elektrische auto’s. ”

Ives merkte op dat de stap van Tesla waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor andere beursgenoteerde bedrijven. “Hoewel de Bitcoin-investering een bijzaak is voor Tesla, is het duidelijk een goede initiële investering geweest en een trend waarvan we verwachten dat deze de komende 12 tot 18 maanden een golfimpact kan hebben voor andere openbare bedrijven”, schreef hij. Ives verwacht echter dat slechts een klein deel van de markt de trend zal volgen vanwege problemen met de regelgeving:

“We verwachten nog steeds dat minder dan 5% van de beursgenoteerde bedrijven deze route zal inslaan totdat er meer regelgevende doelposten zijn opgesteld rond de cryptomarkt, die duidelijk meer mainstream adoptie begint te krijgen in 2021.”

Tesla kondigde officieel zijn $ 1,5 miljard Bitcoin investering aan als onderdeel van de indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission op 8 februari. Het blijft nog steeds onduidelijk hoeveel Bitcoin Tesla heeft gekocht en tegen welke prijs, aangezien het bedrijf deze informatie niet openbaar heeft gemaakt in de aanvraag. .

Aangezien Bitcoin in de maand januari tussen ongeveer $ 29.000 en $ 37.000 handelde, zou een investering van $ 1,5 miljard kunnen betekenen dat Tesla ergens tussen de 40.000 en 51.000 BTC aanhoudt. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $ 56.239, een stijging van ongeveer 15% in de afgelopen zeven dagen, volgens gegevens van de Cointelegraph Bitcoin-prijsindex.

Eind januari rapporteerde Tesla zijn eerste winst over het hele jaar, waarin staat dat het bedrijf in 2020 $ 721 miljoen verdiende na een verlies van $ 862 miljoen in 2019.

Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).