Bloomberg heeft een artikel vrijgegeven dat het belang bespreekt van grote bedrijven die eerder geaccepteerde cryptocurrencies rapporteren.

Dit heeft met name betrekking op de grootste bedrijven, Tesla en MicroStrategy. Volgens de publicatie hebben bovengenoemde bedrijven eerder officieel aangekondigd Bitcoin als betaalmiddel in te voeren. In deze lijst is ook Square opgenomen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De situatie bij Tesla

Bedenk dat Tesla volgens het verslag over het eerste kwartaal een winst van 128 miljoen dollar heeft ontvangen uit de verkoop van tokens. Volgens Elon Musk werd deze stap genomen om de liquiditeit van de eerste cryptocurrency aan te tonen.

Toch daalde de marktwaarde van Tesla in het tweede kwartaal door onterechte voorspellingen over de situatie op de markt voor elektrische auto’s. Sommige analisten van Wall Street denken dat de interventie van het bedrijf op Bitcoin hier ook aan kan hebben bijgedragen.

De situatie bij MicroStrategy

Wat MicroStrategy betreft, dat maakte Bitcoin helemaal tot een centraal onderdeel van zijn onderneming. De situatie kwam op het punt dat het bedrijf obligaties begon te adverteren om aankopen te financieren.

Het bedrijf gaf iets meer dan $2,25 miljard uit aan tokens, waarbij het hele proces plaatsvond onder de persoonlijke leiding van CEO Michael Saylor.

Rapportage

Nu schrijft Bloomberg dat het tijd is voor deze bedrijven, die cryptocurrency activa hadden, om er verslag van uit te brengen. Het proces voor Tesla en MicroStrategy zal volgende week plaatsvinden. Square daarentegen zal in augustus rapporteren.

Experts reageerden ook op deze gebeurtenis. Zo zei boekhoudkundig analist en oprichter van R.G. Associates Jack Kesielski dat de prijsvolatiliteit dit kwartaal een impact zal hebben.

Bitvavo

De impact van Bitcoins dalende prijs

Bloomberg vestigt ook de aandacht op het feit dat de prijs van Bitcoin in het tweede kwartaal van 2021 met 41 procent is gedaald. De bekendmaking hiervan zal echter eerder leiden tot enkele afschrijvingen door bedrijven.

Er wordt echter opgemerkt dat bedrijven nog steeds enorme winsten kunnen maken als zij eerder een van de digitale valuta’s tegen een hogere waarde hebben aangeboden dan zij er oorspronkelijk voor hebben betaald.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.