Daymak’s feature rijke driewieler is in staat om cryptocurrencies te minen.

De Canadese fabrikant van lichte elektrische voertuigen Daymak heeft aangekondigd dat Spiritus, zijn nog te lanceren futuristische auto, het mogelijk zal maken om Bitcoin en Dogecoin te delven terwijl hij geparkeerd staat.

Het 20-jarige bedrijf zegt ook dat het pre-order betalingen zal accepteren in verschillende cryptocurrencies, waaronder Cardano. Een crowdfunding campagne voor de auto – die in maart van start ging – heeft inmiddels de 350 miljoen dollar overschreden.

Crypto trader
Automatisch handelen in crypto? Lees hier meer!

Daymak’s cryptocurrency-infrastructuur, waarvoor patent is aangevraagd, zal worden geïntegreerd in de gebruikersinterface van de auto.

Naast het feit dat de Daymak Spiritus de eerste elektrische auto is die crypto-mining wil toevoegen, heeft hij ook de ambitie om de snelste driewieler ter wereld te worden. De eerste leveringen worden verwacht in 2023.

Daymak-oprichter Aldo Baiocchi zegt dat zijn bedrijf een toekomst voor ogen heeft die wordt aangedreven door crypto:

We zien een toekomst voor ons waarin je tol op de snelweg, je parkeergeld en je drive-thru bestelling direct met crypto worden betaald. Je online facturen en je bankzaken kunnen worden afgehandeld via hetzelfde software platform betaald in crypto.

Bitvavo

Zoals gemeld door verschillende bronnen toonde Tesla CEO Elon Musk onlangs interesse in het recyclen van warmte gegenereerd door crypto mining.

Vorige maand schortte de toonaangevende maker van e-auto’s zijn Bitcoin-betalingen op vanwege milieuoverwegingen, waarop de gemeenschap terugsloeg.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer over automatisch handelen met trading software (bot).