Op zondag (19 juni) sprak Tesla en Space X CEO Elon Musk zijn steun uit voor de populaire, op meme gebaseerde cryptocurrency Dogecoin, waardoor het de afgelopen 24 uur de grootste procentuele stijger werd in de top 10 cryptoassets.

Dogecoin werd aanvankelijk uitgebracht op 6 december 2013, als een “leuke en vriendelijke internetvaluta.” Het werd gecreëerd door Billy Markus en Jackson Palmer. Het is “een gedecentraliseerde, peer-to-peer digitale valuta” die als mascotte “Doge” heeft, een Shiba Inu (een Japans hondenras).

Sindsdien is de populariteit aanzienlijk toegenomen, vooral dit jaar, vooral dankzij de steun van miljardairs Elon Musk (de CEO van Tesla en SpaceX) en Mark Cuban, tot het punt dat het momenteel de 10e meest waardevolle cryptocurrency is, met een market cap van meer dan $ 7,5 miljard. In feite zei Musk in 2019 dat $DOGE misschien wel zijn favoriete cryptocurrency is.

Eerder vandaag tweette Musk dat hij Dogecoin zal blijven steunen, wat niet al te verrassend was gezien het feit dat hij de afgelopen drie jaar aardige dingen over Dogecoin heeft gezegd op Twitter.

Wat wel verrassend was, was wat de Tesla CEO zei nadat een psendoymous crypto analist (“Altcoin Gordon”) hem uitdaagde om $DOGE te kopen, waarop Musk antwoordde dat hij dat doet.

Volgens gegevens van Trading View, momenteel (vanaf 7:57 uur UTC op 19 juni), op crypto exchange Coinbase, wordt $DOGE verhandeld rond $0,0558, een stijging van 5,88% in de afgelopen 24 uur.

Aurus
Aurus biedt het perfecte decentrale alternatief ten opzichte van gemiddelde stablecoin en is daarmee de missende schakel tussen crypto en fiat, Klik hier en lees meer.

Tijdens een interview eind december 2021 deelde Elon Musk zijn laatste gedachten over geld, cryptocurrency in het algemeen, Dogecoin, en Bitcoin. Deze opmerkingen werden gemaakt tijdens een interview voor aflevering #252 van de Lex Fridman podcast. Hieronder volgen enkele hoogtepunten uit de opmerkingen van Musk tijdens dit uitstekende interview.

Fridman en Musk begonnen dit deel van het interview door te praten over de planeet Mars en dat ondanks Musk’s tweeting (min of meer) dat de ideale cryptocurrency voor Mars Dogecoin is, Mars zijn eigen volledig aparte cryptocurrency moet hebben (d.w.z. een die niet aan de aarde is gebonden):

“Nou, we moeten een andere munteenheid hebben, want je kunt niet synchroniseren vanwege de lichtsnelheid – niet gemakkelijk… Omdat… Mars… het dichtst bij is vier lichtminuten weg, ruwweg, en dan bij de eerste benadering, is het ruwweg 20 lichtminuten weg, misschien een beetje meer.

“Dus iets kan niet echt synchroniseren, weet je, als je een 20 minuten lichtsnelheid probleem hebt. Als het een blockchain van één minuut heeft, zal het niet goed synchroniseren. Dus ik weet niet of Mars een cryptocurrency zal hebben, maar waarschijnlijk wel. Het lijkt waarschijnlijk, maar het zou een soort van gelokaliseerd ding op Mars zijn.”

Musk sprak vervolgens over cryptocurrency in het algemeen en noemde het een “interessante benadering van het verminderen van de fout in de database die geld wordt genoemd.” Hij ging verder met te zeggen:

“Weet je, ik denk dat ik door PayPal een vrij goed begrip heb van wat geld eigenlijk is in de praktijk van alledag… Op dit moment is het geldsysteem – eigenlijk voor praktische doeleinden – echt een stel heterogene mainframes met oude COBOL. Jammer voor de arme drommels die die code moeten onderhouden…

“Banken kopen nog steeds mainframes in 2021 en draaien oude COBOL code. En, weet je, de Federal Reserve, heeft waarschijnlijk nog [iets] ouder dan wat de banken hebben…. En dus heeft de overheid in feite bewerkingsprivileges op de gelddatabase en ze gebruiken die bewerkingsprivileges om meer geld te maken wanneer ze maar willen. En dit vergroot de fout in de database die geld is.

“Dus ik denk dat geld echt bekeken moet worden door de lens van de informatietheorie… en dus is het net als een internetverbinding, wat is de bandbreedte? Je weet wel, nam totale cut rate. Wat is de latency generator packet drop? Je weet wel, fouten in fouten en netwerk communicatie.

“En dan welk systeem, vanuit een informatietheoretisch standpunt, laat een economie het beste functioneren en je weet dat crypto’s een poging zijn om de fout in geld te verminderen die wordt bijgedragen door overheden die de geldvoorraad verdunnen als in feite een verderfelijke leerschool vol met belasting…

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is banner-Handleiding-bitcoinsiders-N.png
Leer alles over Crypto en NFT’s met deze handleidingen

“Zie geld als een database voor de toewijzing van middelen in tijd en ruimte.”

Musk had het vervolgens over Bitcoin en de nadelen daarvan (ten opzichte van zoiets als Dogecoin) als betaalmiddel:

“Er is een fundamenteel probleem met Bitcoin in zijn huidige vorm, namelijk dat het transactievolume zeer beperkt is en de wachttijd voor bevestigde transacties te lang is – veel langer dan je zou willen. Dus het is eigenlijk niet geweldig vanuit het oogpunt van transactievolume of latentie.

“Dus, misschien is het nuttig om een aspect van het probleem met de gelddatabase op te lossen, namelijk het opslaan van rijkdom of een boekhouding van relatieve verplichtingen, denk ik. Maar het is niet nuttig als een munt, als een dagelijks betaalmiddel…

“Een deel van de reden waarom ik denk dat er enige verdienste zit in Dogecoin – ook al is het duidelijk als een grap gemaakt – is dat het eigenlijk een veel hogere transactiewaarde kan hebben dan Bitcoin en de kosten om een transactie te doen – de Dogecoin fee – is erg laag.

“Op dit moment, als je een Bitcoin transactie zou willen doen, is de prijs om die transactie te doen erg hoog en dus kun je het niet effectief gebruiken voor de meeste dingen. Je kunt het ook niet opschalen naar een groter volume…

“Toen Bitcoin begon – rond 2008 – waren de internetverbindingen veel slechter dan nu, een orde van grootte. Ik bedoel, het was nog veel erger, weet je, 2008. Dus een kleine blokgrootte en een lange synchronisatie was logisch in 2008, maar in 2021 is het belachelijk laag…

“En ik denk dat er enige waarde zit in een lineaire toename van de hoeveelheid valuta die gegenereerd wordt… Als een valuta te deflatoir is… is er een terughoudendheid om het uit te geven… Maar als dit enige verdunning van de valuta is in de loop van de tijd, is dat meer een stimulans om het te gebruiken als een valuta.

“Dogecoin heeft willekeurig een vast aantal munten, die elk jaar worden gegenereerd. Dus, er is wat inflatie, maar het is een vast aantal. Dus, het percentage van inflatie zal noodzakelijkerwijs afnemen in de tijd. Ik zeg niet dat het het ideale systeem is voor een munt, maar ik denk dat het fundamenteel beter is dan al het andere dat ik heb gezien – toevallig.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.