Terra’s LUNA heeft een paar verschrikkelijke weken achter de rug nadat de koers naar beneden stortte na een sterke start van het jaar. De prijs van $Luna werd in stukken geblazen en zakte vorige week tot onder de waarde van een penny stock, waarbij zijn tegenhanger, de UST stablecoin, ook verbonden aan de blockchain, ook instortte. LUNA werd in april verhandeld op een recordhoogte van $ 119, voordat het bijna 99% van zijn waarde verloor in de paar daaropvolgende weken.

LUNA’s crash zag meer dan $30 miljard aan crypto waarde in de goot verdwijnen, een ontwikkeling die de crypto ruimte heeft geschokt en de ogen van buitenstaanders heeft getrokken. Terra’s UST val heeft er ook voor gezorgd dat stablecoins in vraag werden gesteld, aangezien het de spil was van het Terra ecosysteem met een market cap van meer dan $18 miljard in april.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Na dagen van weinig tot geen inspanning te hebben getoond in zijn prestaties na de prijscrash, ziet LUNA nu vonken van extreme volatiliteit in zijn koersprestaties. LUNA wordt momenteel verhandeld op $0.0002, wat wijst op een waardestijging van 110% in de laatste 24 uur.

LUNAUSD Grafiek door TradingView

Hoewel de koers van Luna nog steeds een bleke schaduw is van wat het slechts een maand geleden was, is elk opwaarts traject in haar koers een zeer belangrijk deel omdat veel aanhangers verlossing voor ogen hebben. LUNA’s laatste prijsactie is echter met tegenstrijdige reacties ontvangen.

Sommige marktexperts en spelers geloven dat LUNA’s crash niets was zoals de markt ooit heeft gezien en als zodanig zou elke volgende actie moeten worden onderworpen aan een grondige analyse, ondersteund door feiten en cijfers.

Hoewel de cryptomarkt zeer onvoorspelbaar is, geloofden sommige experts dat de munt een sterke ruggensteun had naast een grote marktwaardering om het een toppresteerder voor het jaar te maken. De plotselinge ineenstorting heeft nu zelfs de geringste ontwikkeling eromheen in twijfel getrokken.

Hoewel de laatste vonk in LUNA’s prijs niet is toegeschreven aan een recente ontwikkeling in zijn kamp, hopen beleggers die wankelen van de plotselinge ondergang van hun activa, dat het het begin is van iets prachtigs. Een deel van de crypto ruimte steunt de munt om te herstellen van zijn val, want een munt die groot genoeg is om de vierde plaats op de cryptoladder in te nemen, blijft hopelijk niet zo lang laag.

Terra’s team kwam onlangs onder intensief toezicht te staan nadat het voorstel halverwege de stemming werd gewijzigd. Hoewel Terra’s baas, Do Kwon, herlevingsplannen heeft opgesteld voor investeerders om een deel van hun investeringen terug te verdienen, wijzigde hij er ook een, wat nog belangrijker is, door dit te doen terwijl er over voorstel 1623 werd gestemd.

Kwon’s beslissing om deze wijzigingen aan te brengen in het midden van een on-chain stemming veroorzaakte opschudding in de Luna gemeenschap.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.