Jun Du, mede-oprichter van Huobi Global, vertelde in een interview dat de Terra-crash het enthousiasme van investeerders op korte termijn zal stagneren, maar dat op lange termijn de vraag zich zal herstellen.

Hoewel de val van Terra (LUNA) en TerraUSD (UST) op korte termijn een behoorlijke impact kan hebben op de besluitvorming van zowel retail- als institutionele beleggers, vormt het geen risico voor het grotere crypto-ecosysteem, aldus Jun Du, mede-oprichter van Huobi Global.

In het interview legde Du uit dat het instorten van het Terra het ecosysteem invloed heeft op de interesse van investeerders. Du merkte echter op dat dit slechts een kortetermijneffect zal zijn. Op de lange termijn zal de vraag naar crypto zoals Bitcoin (BTC) als een hedge tegen fiat-inflatie groeien, legde de mede-oprichter van de beurs uit, samen met de komst van nieuwe blockchain toepassingen:

“Op de lange termijn zal de vraag naar cryptocurrencies als hedge tegen fiat-inflatie blijven groeien, net als naar blockchain technologie toepassingen.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Artikel-nieuw-design-2-1-1024x523.png
Maak een account of ga naar trading bot.

Gevraagd naar critici die de ineenstorting van Terra aangrijpen om de hele cryptomarkt op de korrel te nemen, benadrukte Du dat crashes zoals Terra ook in veel andere industrieën voorkomen.

“Marktcrashes en gecoördineerde aanvallen zijn niet uniek voor crypto,” zei Du. Met een verwijzing naar het instorten van de Lehman Brothers en het crashen van de huizenmarkt, noemde Du dat “elke industrie zijn eerlijk deel van omgevallen spelers zal zien.” Hij legde verder uit dat het uithoudingsvermogen van een industrie op lange termijn altijd afhangt van de vraag naar zijn diensten:

“Crypto als technologie en activaklasse introduceert waarde en innovatie die uniek en onvervangbaar zijn, en wij geloven dat één rotte appel op korte termijn geen invloed zal hebben op de vraag naar crypto-activa op lange termijn en de industrie als geheel.”

Du is ook optimistisch en gelooft dat wanneer de prijs van BTC zich herstelt, het vertrouwen in de markt zal terugkeren en het zal leiden tot meer investeringen die in de crypto industrie stappen. Ondanks de obstakels vertrouwt de mede-oprichter van Huobi erop dat de crypto-industrie continu zal groeien.

Ook merkte Du op dat er verborgen gebreken naar boven zijn gekomen door de Terra-crash. “De kunst zal zijn dat in de toekomst, stablecoins moeten worden ondersteund door minder volatiele tokens,” zei hij. Hij onderstreepte dat er “opnieuw evenwicht moet worden gebracht met minder volatiele tokens.”

Tot slot zei de medeoprichter van Huobi Global dat “gedecentraliseerde stablecoins van vitaal belang zijn voor de ontwikkeling van het gehele cryptocurrency ecosysteem.” Hij deelde dat de gemeenschap dit verlies kan omzetten in een overwinning door te innoveren, zodat tragische incidenten zoals de Terra-crash zich niet herhalen.

Eerder deze maand brokkelde de UST dollar koppeling af toen een whale UST begon te dumpen. Hierdoor daalde de prijs van LUNA met 20% slechts één dag na de initiële dump. De gebeurtenis had een sneeuwbal effect zelfs toen Terra-oprichter Do Kwon plannen deelde voor het herstel van Terra. Uiteindelijk werd het Terra debacle een van de grootste prijs meltdowns in de crypto geschiedenis.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en kom naar de Telegram om mee te discussiëren.