Techbedrijven verbannen Bitcoin-gerelateerde activiteiten

//Techbedrijven verbannen Bitcoin-gerelateerde activiteiten

Techbedrijven verbannen Bitcoin-gerelateerde activiteiten

Het Aziatische land kent een strenge overheid, die veel macht heeft over de bedrijven in het land. Als de zittende macht iets eist van haar inwoners, dan weten ze het linksom of rechtsom wel voor elkaar te krijgen. China is al een lange tijd in gevecht tegen de wereld van cryptocurrency en heeft daarin een nieuwe slag geslagen. Immers, een open en toegankelijk betaalplatform zonder controle van de overheid is niet waar de Chinezen op zitten te wachten.

De drie grote Chinese technologiebedrijven Baidu, Alibaba en Tencent hebben besloten allerlei Bitcoin-gerelateerde activiteiten te blokkeren. Of dat nu video’s zijn, of topics op een forum. Alles wat gerelateerd wordt aan cryptocurrency zal worden verwijderd, aldus South China Morning Post. Het is niet op eigen initiatief. Aan de hand van nieuwe wetten in China moesten de bedrijven wel ingrijpen om problemen te voorkomen.

De drie bedrijven vertegenwoordigen meer dan een miljard Chinezen. Zo is Alibaba verantwoordelijk voor transacties met bijvoorbeeld Alipay, is Baidu het YouTube van China en beheert Tencent de berichten-app WeChat. Het wordt alsmaar duidelijk dat je als cryptobedrijf of handelaar niets hebt te zoeken in China.

Bron Apparata

By |2018-08-27T16:23:07+00:00augustus 28th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie