Grote crypto-exchange Binance is van plan om morgen een geplande systeemupgrade uit te voeren die stortingen, opnames en transacties verhindert voor ongeveer zes tot acht uur, volgens een officiële aankondiging die op 14 mei is gepubliceerd.

Gisteren had de CEO van de exchange, Changpeng Zhao (CZ), aangekondigd dat het platform van plan was de stortingen en opnames vandaag volledig te hervatten, die waren opgeschort sinds een grote hack van het platform op 7 mei. De inbreuk resulteerde in de diefstal van ongeveer 7.070 bitcoin (BTC) uit de hot wallets van de beurs – ter waarde van meer dan $ 40 miljoen op dat moment.

Volgens het bericht van vandaag begint de systeem upgrade morgen 15 mei om 03:00 AM (UTC), gedurende welke tijd stortingen, opnames en trading services niet werken.

In een tweet bij de post merkte CZ op: “Tijdens de handelsstop zullen we niet minder dan om de twee uur updaten, zoals gewoonlijk.” In de post staat ook dat:

“Zodra de upgrade is voltooid, zullen we een verdere aankondiging doen en gebruikers een venster van 30 minuten bieden om bestellingen te annuleren, stortingen te verwerken, geldopnames te doen en alle andere accountgerelateerde functies te gebruiken voordat de handel wordt hervat.”

Zoals eerder gemeld, hebben CZ en het Binance-team grotendeels details over hun acties na de hack bewaard, waarbij ze waarschuwen dat hackers mogelijk hun openbare communicatie nauwlettend volgen en dat overmatige openbaarmaking de strategie voor beveiligingsreacties van de exchange in gevaar kunnen brengen.

Tot nu toe heeft CZ een AMA live na de hack georganiseerd, een korte schets van maatregelen die worden genomen om toekomstige beveiligingsinbreuken en verdere aanwijzingen van het lopende werk te voorkomen tijdens een aankondiging op maandag.

Terwijl het publiek in het algemeen positief bleef reageren op het antwoord van Binance en CZ op het grote incident, werden de dagen na de hack even vertroebeld door een controverse over CZ’s openbaringen dat hij het idee om op de diefstal te reageren, had overwogen – en verworpen. een gepoogde en omstreden Bitcoin “blockchain re-org approach”.

Op dit moment is Binance wereldwijd de op één na grootste exchange, met een bijna 60% hogere dagelijkse handelsvolumes in de afgelopen 24 uur.