Stresstest Bitcoin Cash (BCH) met 2,1 miljoen transacties geslaagd, koers omhoog

//Stresstest Bitcoin Cash (BCH) met 2,1 miljoen transacties geslaagd, koers omhoog

Stresstest Bitcoin Cash (BCH) met 2,1 miljoen transacties geslaagd, koers omhoog

Bitcoin Cash heeft zaterdag 1 september een stresstest uitgevoerd op haar netwerk. Ruim 2,1 miljoen transacties zijn uitgevoerd, terwijl het verwerkingstarief laag bleef: 0,002 dollar. De invloedrijke twitteraar Jameson Lopp, normaliter een criticaster sinds Bitcoin Cash-splitsing, rapporteerde neutraal over de stresstest.

De stresstest is bedoeld om de capaciteit en schaalbaarheid van het netwerk te testen. De data wordt vrijgegeven aan ontwikkelaars die op het BCH-netwerk decentrale applicaties (dApps) willen ontwikkelen. Het aantal transacties liep op tot 14.000 transacties per blok, met uitschieters boven de 25.000 transacties. Normaal liggen deze getallen tussen de 90 en 150 per blok. Op het netwerk van bitcoin liggen de transacties momenteel tussen de 1.000 en 1.500 transacties per blok. De vergoeding per transacties is vrij laag: 0,002 dollar.

Commerciële transacties

Bitcoin Cash kwam eerder deze maand minder positief in het nieuws. Zo is het aantal commerciële transacties met BCH significant gedaald. Volgens marktonderzoeker Chainanalysis is er 3,7 miljoen dollar afgerekend in mei 2018 met BCH in tegenstelling tot 10,5 miljoen dollar in maart 2018.
ICO-consultant Satis Group deed daar nog een schepje boven en concludeerde dat de prijs van BCH naar 268 dollar gaat dalen, terwijl bitcoin meer dan 98 duizend dollar waard wordt.

Als gevolg van de geslaagde stresstest ging de koers van BCH behoorlijk omhoog het afgelopen weekend.

BCH Stress test recap:
* Bottlenecks caused services such as the transaction generators to slow & error out, preventing mempool from exceeding 22 MB.
* Largest block: 21.35 MB
* Avg block size was ~3.6 MB: 11% of max capacity
* 16% of Bitcoin ABC nodes dropped off the network

— Jameson Lopp (@lopp) September 2, 2018

Dit artikel verscheen eerder op Bitcoin Magazine.

Afbeelding; Amaury Sechet (Publiek domein), via Wikimedia Commons

Bron Degeldpers

By |2018-09-04T07:45:02+00:00september 4th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie