Apple medeoprichter Steve Wozniak verklaarde dat hij vindt dat “we enorme waardecreatie hebben gezien” toen hem werd gevraagd naar het potentieel van Bitcoin (BTC) in een interview met Bloomberg, gepubliceerd op 26 februari.

Toen Bloomberg Wozniak vroeg of hij nog steeds verwacht dat Bitcoin in de toekomst de valuta van de wereld wordt – een idee dat hij vorig jaar juni uitsprak – nadat “we massale waardevernietiging hebben gezien in Bitcoin?” reageerde de ondernemer:

“Ik weet niet zeker of ik kan geloven dat we enorme waardevernietiging hebben gezien, ik denk dat we enorme waardecreatie hebben gezien.”

Apple’s medeoprichter argumenteerde toen dat het sentiment vaak de markt dips drijft, waarbij angst deels bepalend is voor de prijs. Wozniak verduidelijkt dat hij “niet als investeerder” in Bitcoin geïnteresseerd was en dat hij “alleen Bitcoin had om mee te experimenteren”, waarmee hij verduidelijkt dat hij de crypto als betaalmiddel had gebruikt.

Wozniak merkte ook op dat hij al zijn Bitcoin had “verkocht toen hij omhoog ging” en herhaalde wat hij in januari had gezegd:

“Ik wil niet één van die mensen zijn die de prijs van Bitcoin steeds in de gaten houdt, dus ik heb alles verkocht.”

De ingenieur voegde toe dat hij nog nooit in aandelen heeft geïnvesteerd en evenmin de Apple Stock app heeft gebruikt.