Steve Wozniak, medeoprichter Apple, aan de slag bij crypto startup Equi Capital

//Steve Wozniak, medeoprichter Apple, aan de slag bij crypto startup Equi Capital

Steve Wozniak, medeoprichter Apple, aan de slag bij crypto startup Equi Capital

De medeoprichter van Apple, Steve Wozniak, besprak eerder deze week in een interview met NullTx zijn betrokkenheid bij een nieuw cryptobedrijf Equi Capital en zijn interesse in de blockchaintechnologie in zijn algemeenheid.

Steve Wozniak (Apple Co-Founder): Crypto World “Like the Internet When it was Brand New” #Cryptocurrency Bullish on the future 🚀

— CryptoCurrency 🤑 (@crypto_goat_) August 22, 2018

Steve Wozniak

Wozniak was al vroeg geïnteresseerd in de bitcoin en het potentieel van de blockchain. Hij raakte geïntrigeerd door het mysterie rondom uitvinder Satoshi Nakamoto en het idee achter de bitcoin. Dit gekeken naar het feit dat de bitcoin een eindig aanbod kent (21 miljoen stuks), in tegenstelling tot bijvoorbeeld de dollar.

Dit is natuurlijk in tegenspraak met de vaak herhaalde opvatting dat de blockchaintechnologie wel een nieuwe digitale revolutie teweeg gaat brengen, maar dat crypto slechts een financiële luchtbel betreft.

Blockchaintechnologie

Wozniak gaf toe in eerste instantie de ins en outs van de blockchain niet te begrijpen, wat boekdelen spreekt over de complexiteit van de technologie. Wozniak is namelijk niet de eerste de beste expert. Zijn technische expertise stelde hem in staat een enorme rol te spelen in de ontwikkeling van de pc en hij mag de uitvinder heten van de Apple I- en Apple II-computers. Het was ook Wozniak die de CL 9 uitvond, ’s werelds eerste universele afstandsbediening.

“At first I kept hearing [about blockchain], and I didn’t understand it. It’s not something you understand in a day. You think about it, read more about it and how it works, and then you see how people actually start to use it, through the mining process and also the verification and, aha! It all adds up!”

Twee maanden geleden gaf Wozniak aan gelijkenissen te zien met de begindagen van het internet en het huidige blockchainlandschap. Wozniak stelde dat het gehypete en experimentele karakter van toen (internet) een luchtbel was, en dat hij daar ook zo over denkt gekeken naar blockchain.

Apple’s Steve Wozniak Plans to Get ‘Involved’ in a Blockchain Project https://t.co/xoKCvR4VjU pic.twitter.com/PCjn1EMeh4

— Cointelegraph (@Cointelegraph) August 21, 2018

Equi Capital

Maar ondanks die eerder geuite opvattingen stapt Wozniak toch met beide benen in die blockchain- en cryptowereld.

“I’m involved with, very soon, my first time being involved in a blockchain company. [It’s] called Equi… Our approach is not like a new currency, or something phony where an event will make it go up in value. It’s a share of stock, in a company”

Wozniak gaf aan dat Equi Capital met grote investeerders in gesprek is die succesvolle investeringen deden in infrastructurele projecten in bijvoorbeeld Dubai. Hij benoemde daarnaast Malta als potentiële vestigingslocatie voor het bedrijf.

Bronnen: Coinspeaker, Ethereum world News

Foto: Flickr / Gage Skidmore

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-08-22T11:12:28+00:00augustus 22nd, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie