Curv, een start up van digitale assets met hoofdkwartier in de Verenigde Staten, heeft $ 6,5 miljoen opgehaald om een ​​cloud-gebaseerde digitale wallet te lanceren. Dit is voor financiële instellingen die geen private keys gebruiken, zo onthult een persbericht van het bedrijf op 26 februari.

Volgens de verklaring werd de investeringsronde (seed ronde) geleid door digital currency investment company Digital Currency Group en het Israëlische cyber beveiligingsbedrijf Team8. De ronde omvatte ook deelname van Monex Group, Flybridge Capital, Jump Capital en Liberty City Ventures.

Het geld wordt naar verluidt gebruikt om een ​​institutionele digitale portemonnee te creëren waarmee instellingen en ondernemingen veilig gebruik kunnen maken van digitale activa en blockchain applicaties.

Curv beweert: “het concept van private keys uit te roeien” en een nieuw type cryptografie in te voeren dat een eenvoudigere manier zou bieden om transacties te beveiligen en te ondertekenen. Zoals uitgelegd in het persbericht, gaat de portemonnee van het digitale activum gebruikmaken van gezamenlijke partijen berekeningsmodellen – een subveld van cryptografie dat methoden ontwikkelt waarmee partijen gezamenlijk een functie over hun inputs kunnen berekenen zonder de bedragen te onthullen.

Bovendien wordt de noodzaak om koude en warme portefeuilles te gebruiken vervangen door wat het bedrijf aanduidt als een op software gebaseerde cloud service.

In een interview met het zakenblad Fortune vandaag beweerde de CEO van Curv, Itay Malinger, dat de technologie een “doorbraak” is:

“Vijf jaar geleden had het lang geduurd en veel netwerkverkeer om dit te bewerkstelligen. De doorbraak is dat de wiskunde kan worden gereduceerd tot een onderliggende tweede berekening. Dat betekent dat het mogelijk is om iets te doen via een cloud implementatie. “

Crypto bedrijven hebben recent verschillende crypto oplossingen voor institutionele beleggers ontwikkeld, na een groeiende vraag van zakelijke klanten. Cryptocurrency exchange Seed CX – een in Chicago gevestigd gelicentieerd platform gericht op institutionele klanten – lanceerde bijvoorbeeld een oplossing voor digitale asset wallets met on-chain settlement.

De producent van cryptocurrency hardware wallets Ledger is ook bezig met de ontwikkeling van een eigen institutioneel custodian wallet service, genaamd Ledger Vault. Het bedrijf is onlangs uitgebreid naar New York als onderdeel van het ontwikkelen van de oplossing.

Ondertussen blijft het ogenschijnlijke debiteurenbeheer debacle van de inmiddels ter ziele gegane crypto uitwisseling QuadrigaCX zich ontvouwen, naar verluidt als gevolg van wat Curv verwijst naar het “single point of failure met de private keys.”