Het bedrijf achter USD stablecoin Tether (USDT) heeft alleen voldoende contanten om driekwart van zijn stijgende aanbod te ondersteunen is door advocaten bevestigd in documenten die op 30 april zijn vrijgegeven.

Als onderdeel van een doorlopend juridisch proces waarbij de procureur-generaal van New York betrokken is, zei Zoe Phillips van advocatenkantoor Morgan Lewis dat op het moment van schrijven 74% van de reserves van Tether USD een back up hebben.

Het cijfer schiet tekort in eerdere beloften van de directieleden van Tether, namelijk dat elk USDT-teken een volledige fiat-achtergrond had, iets wat een bankafschrift in december vorig jaar leek te bevestigen.

“In feite zouden de reserves aan contant geld en kasequivalenten van Tether alleen (zonder de kredietlijn) ongeveer 74 procent van de uitstaande hoeveelheid Tether beslaan,” schreef Phillips.

De juridische strijd komt voort uit beweringen dat Bitfinex, een cryptocurrency exchange, die zijn CEO met Tether deelt, reserves heeft gebruikt om gaten in een problematische outsourcingovereenkomst eerder in 2018 te dichten.

De claims, die zowel Bitfinex als Tether aan het weerleggen zijn, markeren het laatste in een reeks problemen die beide bedrijven hebben ondervonden met betrekking tot de transparantie van hun activiteiten.

Bitfinex bijvoorbeeld heeft eerder beschuldigingen geuit dat het insolvabel was, wat het publiekelijk heeft ontkend.

Hoewel Phillips geen problemen ziet met de huidige reserveratio van Tether, staat haar taal in schril contrast met een project dat zichzelf eerder op de markt bracht als de antithese van op fiat gebaseerd fractioneel reserve bankieren.

“Dit soort ‘fractionele’ reserveringsafspraken is vergelijkbaar met hoe commerciële banken werken. Geen enkele bank houdt meer liquide middelen aan dan een klein percentage van het geld van de inleggers, “vervolgde ze. Phillips toegevoegd:

“De fondsen zijn belegd. De markten blijven duidelijk vertrouwen in de munt houden aangezien het op dit moment rond $ 1 dollar per Amerikaanse dollar verruilt, zelfs na de zeer opruiende en misleidende openbare aanvraag van de procureur-generaal. Elke suggestie dat aanbieders van Tether geconfronteerd worden met liquiditeitsrisico’s is speculatie. “

Volgens een beëdigde verklaring van cryptocurrency bevestigden nieuwsbericht CoinDesk, Stuart Hoegner, algemeen raadsman van Tether en Bitfinex, het steuncijfer van 74%.

Zoals Cointelegraph meldde, zou het volgens Bitfinex een zogenaamd initial exchange offering (IEO) zijn om fondsen te werven.