Een nieuw voorstel voor een digitale transformatiewet geschreven door een groep Spaanse wetgevers zou het mogelijk maken om hypotheekbetalingen te betalen met cryptocurrencies in Spanje.

In feite zou het nieuwe ontwerp, ingediend door wetgevers van de Spaanse Volkspartij, tal van opkomende technologieën in de natie reguleren en legitimeren, waaronder Bitcoin, blockchain en kunstmatige intelligentie (AI).

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Bovendien bevat het wetsontwerp ook andere stimulansen, zoals belastingvoordelen, voor bedrijven en organisaties die oplossingen op basis van deze technologieën gebruiken en creëren. Het ontwerp roept bijvoorbeeld op tot smart contracts voor het beheer van verschillende operaties in banken die onder de wet zouden vallen.

De modernisering van bankstructuren zou het gebruik van blockchain, cryptocurrencies en smart contracts mogelijk maken om routineactiviteiten uit te voeren, zoals de administratie van hypotheken, maar ook om vergoedingen en afwikkelingen die voortvloeien uit verzekeringspolissen te stroomlijnen.

Bovendien wordt in het wetsontwerp het vooruitzicht overwogen dat huiseigenaren hun hypotheken met cryptocurrencies betalen, waardoor het gebruik van deze activa als handelsmethode wordt gestimuleerd. Het plan staat echter ook toe dat beleggingsmaatschappijen hun eigen cryptocurrency ontwikkelen om hypotheken van banken te kopen.

Het voorgestelde ontwerp biedt verschillende belastingvoordelen voor bedrijven en organisaties die oplossingen bieden en deze technologieën ontwikkelen in Spanje. Zo zouden de belastingvoordelen voor deze bedrijven oplopen tot 25%, en misschien zelfs meer, afhankelijk van bepaalde criteria.

Bitvavo

Bedrijven die cryptocurrencies gebruiken, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor een belastingkrediet voor technologische innovatie. Op die manier wordt de adoptie van cryptocurrencies aangemoedigd omdat het een duidelijk voordeel biedt om dit te doen.

Spaanse burgers twijfelen

Roman Regelman, Chief Executive Officer van Asset Servicing en hoofd van Digital, verklaarde: “Spanje heeft de capaciteit om een leider te zijn in digitale activa.” De CEO bevestigde echter:

“Een van de redenen waarom mensen zich niet comfortabel voelen bij dit soort investeringen is omdat er geen infrastructuur is om ze te ondersteunen. Als je de meest ongelooflijke activa hebt, maar je verkoopt ze in de winkel op de hoek, dan ga je je als investeerder zorgen maken. Als je deze operaties naar de grote markt brengt, verhogen ze hun populariteit.”

In het algemeen, als het gaat om het reguleren van big tech en cryptocurrencies, is Spanje behoorlijk assertief geweest.

Vorige maand nog keurde het Spaanse parlement een anti-fraudewet goed die zware boetes oplegt aan individuen die weigeren hun cryptocurrency holdings te melden voor belastingdoeleinden.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.