Softwareontwikkelaar Intuit verwerft patent op Bitcoin-transacties per sms

//Softwareontwikkelaar Intuit verwerft patent op Bitcoin-transacties per sms

Softwareontwikkelaar Intuit verwerft patent op Bitcoin-transacties per sms

De Amerikaanse ontwikkelaar van financiële software, Intuit, heeft een patent verkregen voor een methode waarmee Bitcoin-betalingen verwerkt kunnen worden door middel van sms-berichten. De aanvraag voor het octrooi werd op 13 juni 2014 ingediend bij het U.S. Patent Office.

De toepassing is een systeem waarmee twee gebruikers hun betalingen met hun mobiele telefoon zouden kunnen voltooien. Het zou ook een “peer-to-peer virtual currency-netwerk” omvatten dat de fondsen van beide gebruikers opslaat. De samenvatting van het patent beschrijft de applicatie als volgt:

>

De methode voor het verwerken van betalingen omvat het ontvangen [van crypto], middels een betaaldienst van een mobiel betaalapparaat van een betaler, een betalingsbericht (per sms) waarin het betaalde bedrag staat, en een identifier van het mobiele apparaat van de begunstigde.

Het patent vermeldt verschillende manieren om een transactie te voltooien na het ontvangen van een betalingsverzoek. Bij de eerste optie wordt een automatische telefoonoproep gebruikt om de mobiele telefoon te verifiëren. Bij de tweede optie wordt een wachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot het gebruikersaccount. Nadat de gegevens zijn geverifieerd controleert het systeem of de betaler voldoende geld heeft om de betaling te voltooien. In het geval dat de begunstigde geen virtueel account heeft, zal het systeem er een creëren en vervolgens het geld overmaken. Uiteindelijk ontvangt de begunstigde een sms-bericht.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-13T05:47:53+00:00augustus 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie