De markten voor crypto-activa staan voor de vijfde dag op rij diep in het rood nu de massale verkoopgolf aanhoudt met als gevolg dat miljarden dollars de ruimte verlaten.

De totale marktkapitalisatie is gedaald met nog eens 3% in de vroege uren van 7 januari na een nieuwe vlaag van ernstige verkoop. De marktkapitalisatie bedraagt nu iets meer dan $ 2 biljoen, wat een daling betekent van ongeveer 32% ten opzichte van de all-time high van $ 3 biljoen begin november 2020.

De beweging heeft ertoe geleid dat nog eens 110 miljard dollar uit de ruimte is verdwenen. Sinds het begin van deze week zijn de cryptomarkten gekrompen met meer dan $ 320 miljard, of 13,5%.

Industrieanalist Colin Wu heeft commentaar gegeven op de liquidaties van derivatencontracten die het afgelopen uur hebben plaatsgevonden;

Maak een account of ga naar trading bot.

De contractliquidatie in het afgelopen half uur bereikte $102 miljoen, waarvan $40 miljoen in BTC en $42 miljoen in ETH.

Bitcoin en Ethereum in de frontlinie

Bitcoin leidt zoals gebruikelijk de aftocht met een verlies van 3,2% over de afgelopen 24 uur volgens CoinGecko. BTC dumpt tot $40.685 alvorens licht te herstellen tot $41.810 bij het ter perse gaan.

Over de afgelopen zeven dagen heeft de asset 11,5% verloren en het is 17,5% gedaald over de afgelopen maand. Bitcoin heeft nu 39% verloren sinds de all-time high van 10 november en is slechts 13% gestegen sinds dezelfde tijd vorig jaar. Een correctie van 40% is niet ongebruikelijk, dus het is nog te vroeg om te spreken van een bearmarkt.

Ethereum heeft een groter verlies met een enorme dump van 6,8% sinds dezelfde tijd gisteren. ETH prijzen daalden tot een drie-maands dieptepunt van $3.130 voor een marginaal herstel terug naar $3.230 bij het ter perse gaan.

Alle high-cap crypto activa staan momenteel diep in het rood met grote verliezen voor Solana (SOL) die 6,7% dumpt tot onder $140 en Terra (LUNA) die 8% daalt in een daling tot $70. Binance Coin (BNB), Polkadot (DOT), en Avalanche (AVAX) hebben ook allemaal pijn met 4-6% dalingen na een week van dalingen.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Altcoins die dump trotseren

Er zijn een paar altcoins die vandaag de dump trotseren, waaronder Safemoon, die een piek van 40% heeft bereikt en daarmee de top-100 top performer is geworden.

MANA van Decentraland doet het ook goed met een winst van 12,4% en handelt nu op $3,22, terwijl Quant (QNT) en Cosmos (ATOM) elk ongeveer 12% zijn gestegen.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.