De recente pullback van Shiba Inu memetoken heeft misschien zorgen gewekt in sommige handelsgemeenschappen, maar de grote cryptocurrency marktspelers, ook wel bekend als whales, lijken zich niet druk te maken over de recente prijsactie.

Walvissen kopen in

Het gemiddelde aankoopbedrag van whale-tier-adressen is blijven steken op 1 miljoen dollar. Het gemiddelde aantal gekochte tokens was 20 miljard. De walvissen hebben constant meer SHIB tokens toegevoegd na elke dip vanaf 28 oktober.

De op een na grootste munt die significante koopkracht kreeg was Ethereum, met het gemiddelde aankoopbedrag dat op $ 176.000 bleef, of 39 ETH, respectievelijk.

30% rendement na een maand automatisch traden! Maak een account

Hoe walvissen de markt veranderen

Het toenemende aantal whales wordt meestal beschouwd als een goed teken voor een actief, aangezien grote handelaren en investeerders degenen zijn die de prijzen op de markt beheersen en in staat zijn om de richting van de trend te veranderen.

Hoewel cryptocurrency handelaren meestal walvis-tier adressen verwelkomen, als het actief als illiquide wordt beschouwd, kan bijna elk verkoopvolume afkomstig van walvissen op de markt de prijs “crashen” of een sterke correctie veroorzaken.

Bitvavo

De verkoopdruk afkomstig van retailers is meestal de belangrijkste brandstof van de correctie op de cryptocurrency markt. Zodra het aandeel van kleine (retail) wallets afneemt, koelt een sell-off meestal af, wat momenteel zichtbaar is op de Shib chart.

In de afgelopen 24 uur steeg de prijs van de SHIB memetoken met 13%, maar trok zich direct daarna met 5% terug. In de afgelopen week is de prijs van het token niet veel veranderd in vergelijking met de volatiliteit, die daalde van een gemiddelde van 30% naar 10%.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.