Seoul steekt 108 miljoen in blockchaintech om administratieve lasten te verlagen

//Seoul steekt 108 miljoen in blockchaintech om administratieve lasten te verlagen

Seoul steekt 108 miljoen in blockchaintech om administratieve lasten te verlagen

Park Won-soon, de burgemeester van Seoul, heeft een vijfjarenplan gepresenteerd: de hoofdstad van Zuid-Korea steekt 108 miljoen dollar in blockchaintechnologie om haar stad een stuk slimmer te maken. Hij zei dit tijdens een congres in het Zwitserse Zürich.

Administratieve lasten verlagen

De stad, met 10 miljoen inwoners groter dan New York, wil met blockchaintechnologie de efficiency van veertien publieke diensten vergroten. Hierbij moet gedacht worden aan vele administratieve diensten zoals de uitgifte  het uitgeven van officiële documenten zoals paspoorten, het beheer van de subsidiepotten, maar ook het registeren van stemmen bij openbare verkiezingen. Ook wil Seoul onverzekerde werkenden in staat stellen zich te laten registeren via de blockchain. Deze doelgroep is nu niet zichtbaar voor de autoriteiten, welzijnsorganisaties maar ook verzekeraars.

Blockchain startups

Het geld vloeit ook naar het oprichten van zogenaamde innovatiehubs om huisvesting te bieden aan 200 opstartende blockchainbedrijfjes. Park werd in juni dit jaar herkozen als burgemeester van Seoul. Ook de centrale overheid van Zuid-Korea wil blockchainintegratie bevorderen en steekt 9 miljoen dollar in slimmer en efficiënter maken van zes belangrijke diensten.

Bron: Coindesk

Foto: Flickr.com (InSapphoWeTrust)

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-10-09T07:50:04+00:00oktober 9th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie