Een Bitcoin liefhebbende senator heeft gereageerd op de waarschuwing van Hillary Clinton over cryptocurrencies, door haar te vertellen dat ze het moet omarmen als een macro-economische oplossing.

Cynthia Lummis – Republikeins senator voor Wyoming – vuurde onlangs terug op Hillary Clinton voor het bespotten van cryptocurrencies. Ze suggereerde dat Bitcoin een hard geld oplossing biedt voor de inflatieproblemen van de Amerikaanse dollar.

Lummis zegt tegen Clinton dat ze de toekomst moet omarmen

De opmerkingen van Lummis volgen op de waarschuwende woorden van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton eerder deze week. In een paneldiscussie op het Bloomberg New Economy Forum in Singapore suggereerde laatstgenoemde dat cryptocurrencies “naties kunnen destabiliseren.”

Begin direct! Maak een account

Vandaag reageerde Lummis op Clinton met het tegenovergestelde perspectief. In een tweet zei ze dat Bitcoin zou kunnen helpen bij het “stabiliseren” van een anders instabiele Amerikaanse dollar.

“Grote leiders zijn niet bang voor de toekomst. Amerika kan de toekomst winnen door Bitcoin te omarmen als hard geld dat kan worden gebruikt om de USD te stabiliseren en de staartspin die in 1971 begon ongedaan te maken.”

Cynthia Lummis
Cynthia Lummis. Bron: CNBC

In 1971 schafte president Nixon de goudstandaard volledig af, waardoor de Amerikaanse geldhoeveelheid onder controle van de federale regering kwam. Sindsdien is inflatie een veel groter probleem geworden, en is de spaarquote in de Westerse wereld enorm gedaald. Bitcoin wordt vaak aangeprezen als een oplossing voor dit probleem, vanwege zijn absoluut vaste en niet-manipuleerbare monetaire beleid.

Het pleidooi van de senator voor vooruitgang is een directe por naar Clinton’s branding als politicus. Tijdens de verkiezingen van 2016 tegen Donald Trump werd de voormalige first lady het symbool van de ‘establishment’-politiek, die Bitcoiners over het algemeen verafschuwen. Dat gezegd hebbende, Trump heeft bewezen even bang te zijn als het gaat om crypto.

Bitvavo
Koop voordelig 156 verschillende cryptocurrencies bij Bitvavo

Is senator Lummis een Bitcoin maximalist?

Het is onduidelijk wat Lummis in gedachten heeft als ze oproept tot het “stabiliseren” van de Amerikaanse dollar door Bitcoin. Misschien bedoelt ze dat Bitcoin de waarde van de Amerikaanse dollar zou kunnen “ondersteunen”, zoals goud dat deed vóór 1971. Maar ze kan ook bedoelen dat Bitcoin de Amerikaanse dollar kan dwingen te concurreren als een store of value door de inflatie te verminderen.

Hoe dan ook, Lummis verwijst onverbloemd naar Bitcoin als “geld”, in plaats van slechts een “bezit”. Ze heeft al eerder om die reden haar vurige toewijding aan de cryptocurrency getoond en zelfs God bedankt voor het bestaan ervan in een toespraak voor het congres. Zoals veel Bitcoin-maximalisten heeft ze ook kritiek op andere crypto’s en mememunten, zoals Shiba Inu.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.