De Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten heeft zijn beslissing over een Bitcoin (BTC) exchange traded fund (ETF) opnieuw uitgesteld, volgens een officieel document dat donderdag 6 december is gepubliceerd.

De SEC stelde de nieuwe deadline voor 27 februari 2019 om de wijzigingsvoorstellen voor de regel om een ​​Bitcoin ETF van beleggingsmaatschappij VanEck en blockchain onderneming SolidX te bekijken in de Chicago Board Options Exchange (CBOE) verder te bekijken:

“De Commissie vindt het gepast om een ​​langere termijn aan te wijzen waarbinnen een aanvraag moet worden goedgekeurd zodat ze voldoende tijd heeft om deze voorgestelde regelwijziging te overwegen.”

Volgens de Securities and Exchange Act moet de commissie “een order uitvaardigen dat de voorgestelde wijziging van de regel goedkeurt of afkeurt binnen 180 dagen” na de publicatiedatum van de kennisgeving. Indien de commissie dit nodig acht, kan zij deze termijn vervolgens met 60 dagen verlengen.

Omdat de voorgestelde regelwijziging voor het eerst werd gepubliceerd in het federale register op 2 juli 2018, valt de maximale bedenktijd 240 dagen later, op 27 februari 2019.

Zowel VanEck- als SolidX- firma’s dienden bij de SEC een lijst in van een op Bitcoin gebaseerde ETF op 6 juni. Vervolgens heeft de commissie in augustus de beslissing om de ETF te keuren tot 30 september uitgesteld.

De commissie heeft vervolgens om verdere opmerkingen over het besluit gevraagd en beweerde dat het agentschap geen “conclusies heeft bereikt met betrekking tot een van de kwesties” over de wijziging van de regel.

Begin oktober stelde de commissie een termijn vast voor het indienen van opmerkingen over voorgestelde regelwijzigingen met betrekking tot een aantal aanvragen voor Bitcoin ETF’s.

Vorige week publiceerde de SEC een memorandum over een ontmoeting met vertegenwoordigers van VanEck, SolidX en CBOE. De aanvragers beweerden dat er een precedent was voor een Bitcoin ETF op basis van andere grondstoffen met ETF’s – zoals goud en ruwe olie.

Onlangs beweerde SEC commissaris Hester Peirce, die bekendstaat om haar pro crypto houding en daar mee de titel “Crypto Mom” ​​heeft gekregen, dat een Bitcoin ETF kan  komen “morgen of over 20 jaar”. Ze zei:

“Houd je adem niet in. Het duurde lang voor [SEC] zelfs om Finhub te vestigen. “