SEC onderzoekt nog honderden ICO’s (en intensiveert cryptocurrency onderzoek)

//SEC onderzoekt nog honderden ICO’s (en intensiveert cryptocurrency onderzoek)

SEC onderzoekt nog honderden ICO’s (en intensiveert cryptocurrency onderzoek)

Honderden nieuwe cryptocurrency projecten worden “stiekem” volop onderzocht door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Het gaat om projecten die zich niet aan de regels hebben gehouden tijdens de lancering van hun Initial Coin Offering (ICO). Ondertussen zijn vele ontwikkelteams van altcoins bezig met verzamelen van bewijs: Hun crypto project mag niet als security worden gezien. Is dit een altcoin drama in de maak? Of zal het voor de meeste altcoins meevallen rondom dit SEC onderzoek?

Nog honderden ICO’s onderzocht

Het gaat vrijwel onder de radar van de meeste cryptocurrency enthousiastelingen, maar de SEC is nog altijd bezig met een gigantisch onderzoek rondom de ongereguleerde (en daardoor illegale) financiering van cryptocurrency projecten.

Het probleem is zo direct, dat de SEC deze week nog per direct een nieuwe ICO heeft moeten stopzetten (Blockvest), omdat deze niet volgens de regels van zogenoemde securities zou zijn verlopen. Hiermee zou dit crypto project frauduleus hebben gehandeld.

SEC gaat strenger optreden

Er zal binnenkort daadwerkelijk strenger actie worden ondernomen door de SEC rondom het onrechtmatig handelen van vele ICO’s. Dit kan mogelijk het voorbestaan van een groot deel van de cryptocurrency industrie be├»nvloeden, mocht er daadwerkelijk worden opgetreden tegen de projecten die worden onderzocht.

Inmiddels is de SEC begonnen met het verzenden van verschillende zogenoemde subpoena’s, oftewel: De start van een rechtszaak, waarbij het aangeklaagde bedrijf zijn methode van financiering (via de ICO) moet verantwoorden bij een rechter.

Gevolgen voor (vele) altcoins

Het gaat immers om een significant deel van de altcoins die recentelijk middels een ICO geld hebben opgehaald in de Verenigde Staten: Hier zulen ook projecten bij gaan zitten die jij en ik enthousiast hebben opgekocht tijdens de bull market van afgelopen winter.

Een onderzoek van Decrypt en Yahoo heeft voor het eerst nu de schaal van de operatie in de schijnwerpers gezet. Begin 2018 zouden er al een hoop subpoena’s de deur uit zijn gegaan, maar afgelopen maand is dit aantal sterk gegroeid.

We houden met spanning de gevolgen in de gaten voor de cryptocurrency industrie als geheel. Je kunt er natuurlijk de klok op gelijk zetten dat dit verhaal nog een (vrij negatief) staartje zal krijgen voor verschillende altcoins, wat mogelijk weer invloed kan uitoefenen op het verloop van de Bitcoin koers.

Bron Bitcoinspot

By |2018-10-13T07:17:51+00:00oktober 13th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie