Terwijl de crypto-industrie zijn adem zal moeten blijven inhouden voor een Bitcoin Exchange Traded Fund dat in de VS wordt goedgekeurd, heeft de Securities and Exchange Commission van het land een ETF goedgekeurd voor bedrijven die grote hoeveelheden Bitcoin bezitten, genaamd de “Volt Bitcoin Revolution ETF.”

Snelle feiten

-Het fonds wordt beheerd door het in San Francisco gevestigde Volt Equity en zal voorlopig het op één na beste zijn voor een Bitcoin ETF in de VS, door blootstelling te bieden aan bedrijven die een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin bezitten, zoals softwarebedrijf MicroStrategy, het openbare bedrijf met de grootste bezittingen aan Bitcoin ter wereld.

-Volt beweert dat het fonds minder volatiel zal zijn dan een fonds dat uitsluitend op Bitcoin gebaseerd zou zijn, omdat een koersdip van BTC een veel kleinere impact zou hebben op de aandelenkoers van de bedrijven die het in handen hebben, zoals Tesla of PayPal, dan op Bitcoin zelf.

De SEC heeft in het verleden aanvragen voor Bitcoin ETF’s afgewezen, omdat ze bezorgd was dat de Bitcoin-markt vatbaar zou zijn voor manipulatie, een risico dat zou worden afgezwakt door een Bitcoin portfolio ETF. Desalniettemin wordt er in de sector gespeculeerd dat de SEC dichter bij de goedkeuring van een Bitcoin ETF komt, een stap waarvan sectorman Jeff Yew, CEO van het Australische Monochrome, denkt dat het een drijvende kracht is achter de recente koersscheuring van Bitcoin in de afgelopen week.

Bitvavo

“Er is gespeculeerd dat de recente groei van de Bitcoin-prijs komt als gevolg van de anticipatie op een Bitcoin Exchange Traded Fund in de VS,” vertelde Yew onlangs aan Forkast.News. “Experts hebben echter gesuggereerd dat de beslissing waarschijnlijk aan het eind van het jaar of in Q1 2022 zal worden genomen.”

Bitcoin passeerde eerder deze week voor het eerst sinds de verkoopgolf in september de grens van US$50.000 en won sinds het begin van de maand 34% om gisteren op het hoogtepunt te handelen op US$55.176, maar is sindsdien in de loop van vandaag licht gedaald, volgens gegevens van CoinMarketCap. Het werd verhandeld op US$54.991 bij het ter perse gaan.

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.