SEC gaat eigen Bitcoin-ETF afkeuringen herevalueren

//SEC gaat eigen Bitcoin-ETF afkeuringen herevalueren

SEC gaat eigen Bitcoin-ETF afkeuringen herevalueren

Op 23 augustus had de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw een aantal Bitcoin-ETF’s (Exchange-traded Fund) laten sneuvelen.

De SEC blijft terughoudend als het aankomt op de goedkeuring van een Bitcoin-ETF vanwege gevoeligheid van fraude en prijsmanipulatie. Toch blijkt nu dat de commissie, geleid door voorzitter Jay Clayton, deze beslissingen wil herzien. De beslissingen waren namelijk gemaakt door het personeel namens de commissie.

Hester Pierce, commissaris bij de SEC, legt uit dat het delegeren van zulke beslissingen aan het personeel de gewoonlijke gang van zaken is, maar dat zij zulke beslissingen achteraf kunnen herzien.

In English: the Commission (Chairman and Commissioners) delegates some tasks to its staff. When the staff acts in such cases, it acts on behalf of the Commission. The Commission may review the staff's action, as will now happen here.

— Hester Peirce (@HesterPeirce) August 23, 2018

Pierce gaf al eerder aan het niet eens te zijn met de afkeuring van de Bitcoin-ETF van de Winklevoss-tweeling. De commissaris heeft een brief gestuurd aan de New York Stock Exchange (NYSE) waarin zij zegt dat de voorzitter en de commissarissen van de SEC persoonlijk de ETF-aanvragen van 22 augustus zullen herzien om te kijken of het personeel van de SEC juist heeft geoordeeld. In de brief staat niet hoe lang zij de tijd hiervoor zullen nemen.

Ondertussen wacht de markt af op de beslissingen van de SEC over de VanEck & SolidX ETF die uitgesteld is tot september. Echter lijkt het erop dat deze beslissing naar 2019 uitgesteld gaat worden.

De Bitcoin-koers daalde op 23 augustus iets nadat de afkeuringen van de ETF’s werden bekendgemaakt. Toch zei Crypto-expert Andreas Antonopoulos recentelijk dat hij een Bitcoin-ETF een verschrikkelijk idee vindt.

Bron Crypto Insiders

By |2018-08-25T10:23:14+00:00augustus 25th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie