SBI Ripple Asia ontvangt betalingslicentie voor Blockchain-app

//SBI Ripple Asia ontvangt betalingslicentie voor Blockchain-app

SBI Ripple Asia ontvangt betalingslicentie voor Blockchain-app

De financiële dienstverlener SBI Holdings heeft aangekondigd dat het een licentie van Japanse toezichthouders heeft mogen ontvangen voor zijn gezamenlijke geldtransactie met Ripple. 

Toestemming voor elektronische betalingen

SBI Ripple Asia is zelf in 2017 gestart. Dit is een onderneming dat samen met Ripple (XRP) doorontwikkeld. Nu hebben ze toestemming gekregen van de Japanse toezichthouders om elektronische betalingen te mogen verwerken als een ‘Electronic Settlement Agency Service Provider’. Deze transacties kunnen binnenkort plaatsvinden via een smartphone applicatie. Deze applicatie zal MoneyTap gaan heten en stelt gebruikers in staat om betalingen te verzenden met behulp van een platform op basis van ‘distributed ledger technology (DLT)’, ofwel een gedistribueerde grootboektechnologie.

Elektronische afwikkeling

Met deze applicatie is SBI Ripple Asia van plan om de elektronische afwikkeling te registreren. Hierdoor kunnen ze elektronische betalingen en andere afwikkelingsaspecten in de toekomst correct implementeren. Hierdoor zullen bugs omtrent de elektronische afwikkelingen in de toekomst verleden tijd zijn.

Aanscherping van de regels

In Japan wordt het toezicht op de regulering van cryptocurrency steeds aangescherpt. Hierbij laten de Japanse Financial Services Agency (FSA) nieuwkomers weten dat de steeds strengere controlles door zullen blijven gaan. Dit omdat het in Japan verplicht is om een aantal benodigde vergunningen te verkrijgen wanneer er een nieuwe cryptocurrency exchange op de markt komt.

Bron Newsbit

By |2018-09-28T08:08:23+00:00september 28th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie