Satoshi Nakamoto doet alles uit de doeken in tweedelig boek

//Satoshi Nakamoto doet alles uit de doeken in tweedelig boek

Satoshi Nakamoto doet alles uit de doeken in tweedelig boek

Volgens een bericht op 29 juni 2018, op de website Nakamoto Family Foundation, maakt Satoshi Nakamoto, het pseudoniem dat wordt gebruikt door de persoon die in 2008 het originele Bitcoin whitepaper uitbracht, duidelijk met een boek te komen waarin de werkelijke identiteit naar voren zal komen.

Honne and tatamae

De site beschrijft het “eerste fragment van een literair werk bestaande uit twee delen” dat vragen en antwoorden zal betreffen aangaande Satoshi Nakamoto’s identiteit.

In Nakamoto-stijl bevat het zelfs een simpel cryptogram, dat de naam onthult van de titel van het boek. Het antwoord op het cryptogram blijkt “honne and tatamae”, een Japanse uitdrukking die neerkomt op het contrast tussen iemands ware gevoelens en verlangens en het gedrag en de meningen die men in het openbaar toont.

Pioniers

Veel journalisten probeerden al de ware identiteit van Nakamoto te achterhalen, maar het betreft nog steeds een groot mysterie. Met deze post mogen we dra meer duidelijkheid verwachten, al kan ook de authenticiteit van de post niet worden geverifieerd.

In het uittreksel dat op de website is geplaatst, geeft de auteur onder meer een overzicht van pioniers op het gebied van onderzoek naar digitale valuta’s, zoals Adam Back, Wei Dai, David Chaum en Hal Finney. Hij (of zij) gaat diep in op de materie en het historische verloop.

Craig Wright of Nick Szabo

De auteur claimt dat Nakamoto betrokken raakte bij de cypherpunkbeweging als 14-jarige. Zowel Craig Wright als Nick Szabo voldoen mogelijk aan die beschrijving, beide heren waren al op jonge leeftijd actief.

In het stuk wordt er verder gesproken over de tijd dat Satoshi Nakamoto wakker was op het moment van activiteiten voor en ten tijde van het uitkomen van het whitepaper, wat als bewijs kan worden gezien. Daaruit kan men concluderen dat het om iemand gaat die aan de oostkust van de VS woonde. Szabo zou daarmee een voor de hand liggende keuze zijn, de Australiër Wright niet.

Verder wordt de schrijfstijl omschreven die Satoshi Nakamoto verraadde. Ook daarmee komen we wederom uit bij Szabo, die eerder door de NSA en professoren, gekeken naar schrijfstijl, omschreven werd als die van Satoshi Nakamoto.

21 miljoen

Aan de andere kant zijn er weer redenen te bedenken dat het om Craig Wright gaat. Bijvoorbeeld gekeken naar het volgende:

“Many may wonder what the reasoning behind the fixed supply is. Why 21 million? The truth is, it was an educated guess. The math worked out, or as close to it as I had wanted it to. Before settling on 21 million however, I had considered making 100 BTC as the reward, and 42—the answer to life, the universe, and everything. But afraid that others would consider my reference to Hitchhikers Guide to the Galaxy a quip and at the expense of not being taken seriously, I changed it to 21 million”

Craig Wright, de Australiër die eerder met volle overtuiging beweerde Satoshi Nakamoto te zijn, is tegenwoordig fervent voorstander van Bitcoin Cash. Sinds Bitcoin Cash als hardfork van Bitcoin realiteit is, zijn er in principe 42 miljoen bitcoin in omloop. Daarnaast, in het dertien pagina’s tellende document refereerde de schrijver naar Hal Finney als “mate”. Overduidelijk Australisch taalgebruik.

Meerdere personen

Ook kan opgemaakt worden dat Satoshi Nakamoto slechts een persoon betreft. Maar hij of zij had hoogstwaarschijnlijk hulp in de creatie van dat personage. Wederom een heerlijk cryptische omschrijving.

“.. whether Satoshi Nakamoto was just one, or a group of us.. the truth is one that people will not come to expect. I will say this though, consider for a moment the distinction; as to whether I had help or was part of that help in creation, and then separate that from the person who followed, which for the most part, was very consistent”

Als laatste de leeftijd. Nakamoto gaf aan ergens in de twintig te zijn tussen 2000-2007. Al eerder gaf Nakamoto aan in 1975 te zijn geboren. Dat zou Write, geboren in 1970 nu 48, uitsluiten. Van Szabo is geen leeftijd bekend maar schattingen zijn dat hij boven de vijftig is. Maar goed, Nakamoto gaf eerder ook aan Japans te zijn. In uitgegeven post wordt duidelijk dat dit toch niet het geval zou zijn.

Wij houden het in de gaten!

Bron Bitcoin Magazine

By |2018-07-11T05:08:29+00:00juli 11th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie