Samsung werkt samen met douane van Korea om Blockchain platform op te zetten

//Samsung werkt samen met douane van Korea om Blockchain platform op te zetten

Samsung werkt samen met douane van Korea om Blockchain platform op te zetten

De douanedienst van Korea is gaan samenwerken met Samsung SDS om samen een douane-afhandelingssysteem op te bouwen. Dit blijkt uit een online verschenen persbericht. 

Nexledger

Samsung SDS is de IT-tak van het moederbedrijf Samsung. Zij zullen voor Korea een blockchain-aangedreven platform ontwikkelen op basis van Nexledger die zal worden gebruikt voor exportdiensten door de douane. Nexledger is een blockchain-platform dat is ontworpen voor bedrijven die kosten willen besparen en tegelijkertijd digitale financiële transacties en gegevensuitwisseling willen beheren, zoals een douane.

Exportoperaties

Het platform wordt ontwikkeld voor organisaties die zich bezighouden met exportoperaties. Hierbij is het delen van documenten op een gestroomlijnde en veilige manier, vanaf het moment dat het een douaneaangifte is tot het moment dat het product is geleverd, van groot belang. Ook moet het platform voorkomen dat valse documenten worden gebruikt.

Niet alleen de Koreaanse douanedienst wil gebruik maken van deze dienst. Zo zijn er al meer dan 48 andere organisaties, waaronder ook overheidsinstanties, scheepvaartbedrijven en verzekeringsmaatschappijen aangetreden bij de overeenkomst van Samsung.

Niet Samsung’s eerste logistieke project op de blockchain

Voor Samsung is dit niet de eerste op de blockchain gebaseerde logistieke project. Zo heeft het bedrijf het platform Cello 3.0 afgelopen juni aangekondigd, waarin ze kunstmatige intelligentie (AI) combineren met de logistieke sector. Tevens heeft het bedrijf ook laten weten dat ze bezig zijn met de lancering van BankSign. Dit is een op de blockchain gebaseerde certificeringstool voor de traditionele banken.

Bron Newsbit

By |2018-09-16T08:32:22+00:00september 16th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie