De nieuwe Galaxy S10-serie smartphones van de Zuid-Koreaanse techgigant Samsung zullen blijkbaar wallets hebben voor Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) en twee andere tokens. Een Samsung functionaris sprak op 25 februari over de nieuwe functies van de telefoon op het Mobile World Congress in Barcelona, ​​Spanje.

In de presentatie onthulde Samsung verschillende crypto- en blockchain-gerelateerde projecten op de smartphone, waaronder ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum, COSMEE token (COSM) en Enjin’s token (ENJ). COSMEE is een mobilechain-gedecentraliseerde app met blockchain-ondersteuning (DApp) waarmee gebruikers COSM-tokens kunnen verdienen en uitgeven. Enjin is een cryptocurrency portemonnee die naar verluidt zal worden geïnstalleerd in de nieuwe Galaxy S10.

COSMEE beweert te zijn geselecteerd door Samsung als de eerste partner die DApp ondersteund. Terwijl Enjin naar verluidt kan worden gebruikt voor het verzenden en ontvangen van ERC-20-tokens en ERC-1155 crypto game items.

Er zijn verschillende rapporten verschenen over blockchain- en crypto integratie in de nieuwe telefoons van Samsung. In december 2018 ontkende Samsung het idee van een geïntegreerde crypto portemonnee als ‘gerucht en speculatie’. In januari suggereerden uitgelekte foto’s van de nieuwe smartphone dat de Galaxy S10 een Ethereum portemonnee zou ondersteunen.

Eerder vandaag kondigde de op een blockchain gebaseerde smartphone Exodus, ontwikkeld door HTC, een fabrikant van consumentenelektronica, aan dat het een partnerschap aangaat met Opera Browser en ondersteuning voor meerdere DApp’s heeft toegevoegd. Het bedrijf kondigde ondersteuning aan voor Ethereum en Decentraland DApps en de smartphone ondersteunt nu naar verluidt een Taiwanese DApp met de naam Numbers.