Samenwerking Air France-KLM en Winding Tree

//Samenwerking Air France-KLM en Winding Tree

Samenwerking Air France-KLM en Winding Tree

Air France-KLM gaat samenwerken met blockchainspecialist Winding Tree om de technologie verder te ontwikkelen. Hiermee wil de luchtvaartmaatschappij onderzoeken of de distributie van vliegtickets efficiënter kan.

Winding Tree heeft een B2B-platform waarop bedrijven nieuwe oplossingen kunnen bouwen. Oprichter Maksim Izmaylov vertelde tijdens zijn keynote op Emerce Travel dat de huidige reisdistributiesystemen in zijn optiek te log, te traag en te duur zijn. Door blockchaintechnologie te combineren met directe links naar de inventaris van leveranciers wil hij het distributiemonopolie van computerreserveringssystemen (GDS’en) doorbreken. De reiswereld is nog erg gesloten, vindt Izmaylov. Een paar tussenpersonen domineren op dit moment nog steeds een groot deel van de markt. Dit remt de innovatie.

Voor luchtvaartmaatschappijen is de dominantie van partijen als Amadeus, Travelport en Sabre al langer een issue. Om vliegtickets via deze systemen te verkopen, moeten zij een fee betalen die ze te hoog vinden. Daarom zijn ze op zoek naar andere saleskanalen. Eerder sloten Lufthansa en Air New Zealand om die reden al samenwerkingsovereenkomsten met Winding Tree.

Air France-KLM zal de ontwikkeling van het platform van Winding Tree ondersteunen door de technologie te testen en feedback te geven, aldus de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

Bron Emerce

By |2018-10-04T16:26:03+00:00oktober 5th, 2018|Cryptocurrency nieuws|0 Comments

About the Author:

Cryptocurrency is sinds 2013 mijn passie. Tijdens het schrijven van mijn scriptie over complementair geld ontdekte ik Bitcoin. Het meest revolutionaire idee sinds het internet. Het doel van crypto-gids.nl is om het nieuws en eigen artikelen over cryptocurrencies te delen en mensen wegwijs te maken in deze wereld. Als u contact met mij wilt opnemen kan dit via LinkedIN (Kevin Koolmees) of Telegram (@Crypto_Kevin).

Geef een reactie