President Bukele bevestigt dat Chivo 24.076 overboekingsverzoeken heeft gerapporteerd, wat in één dag is opgelopen tot $3.069.761,05.

De adoptie van Bitcoin (BTC) in El Salvador wint aan momentum tijdens de huidige bull run, nu burgers steeds vaker hun spaargeld in Amerikaanse dollars inwisselen voor Bitcoin.

President Nayib Bukele deelde deze nieuwe ontwikkeling op Twitter op basis van de gegevens verkregen van El Salvador’s eigen portemonnee dienst, Chivo. President Bukele zei:

“Mensen stoppen er veel meer USD in (om #BTC te kopen) dan wat ze uit de geldautomaten van Chivo halen.”

Hij drong er ook bij de media op aan om de bovenstaande informatie onafhankelijk te bevestigen door de geldautomaten te bezoeken. President Bukele verklaarde verder dat Chivo 24.076 overmakingsverzoeken heeft gerapporteerd “opgeteld tot $3.069.761,05 in één dag.”

De toename van het aantal omwisselingen van USD naar Bitcoin binnen het rechtsgebied weerspiegelt een verandering in het beleggerssentiment, dat aanvankelijk bij het grote publiek op weerstand stuitte. Bovendien biedt de Salvadoraanse regering verschillende subsidies voor het gebruik van Bitcoin, zoals brandstofsubsidies en belastingvrijstellingen.

El Salvador heeft meer dan 200 geldautomaten geïnstalleerd na het aannemen van Bitcoin als wettig betaalmiddel, waardoor het na de Verenigde Staten en Canada het op twee na grootste netwerk van crypto geldautomaten is.

Bitvavo

Uit een rapport van Cointelegraph blijkt dat El Salvador het aantal crypto-automaten van het Verenigd Koninkrijk heeft overtroffen na het inzetten van 205 crypto-automaten, voornamelijk om lokale Bitcoin-transacties en omzettingen van Bitcoin naar Amerikaanse dollars te vergemakkelijken.

Onlangs kondigde de Salvadoraanse regering aan een veterinair ziekenhuis van 4 miljoen dollar te bouwen met behulp van de winsten die zijn behaald tijdens de Bitcoin-stierenmarkt. Volgens president Bukele zal het dierenziekenhuis vier operatiekamers, vier spoedklinieken, 19 kantoren en een revalidatieruimte huisvesten: “We hebben besloten om een deel van dat geld hierin te investeren: een dierenziekenhuis voor onze harige vrienden.”

Cryptocurrency traden kan heel lucratief zijn. Lees meer over traden in de crypto trading gids of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot voor automatisch handelen met een crypto trader.

Word lid van de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen en lees hier meer Crypto nieuws.